Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Palsternacks-gratäng

Ägg i tomatsås

Polenta med tomat- och svampsås

Späd sparrissallad med majovinägrette

Grönsaksrisotto

Små laxmackor

Sparrispaj med kronärtskocka

Majskolvar

Spaghetti med linsbolognese

Aubergine- och tomatgratäng

Bondpaj med broccoli

Majskolvar

No bake mangocheesecake

Baba ganouj

Soppa med jordärtskocka

Mangold med mandlar