Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Råkostsallad

Spaghetti bolognese vego style

Lövbiff med varm bönsallad

Gnocchi

No bake mangocheesecake

Grönsaksrisotto

Sojabönsröra

Tabboulet med rödbetor

Rosépepparsill

Majskolvar

Sallader

Soppa med jordärtskocka

Vallmofrökaka

Veteotto

Morot- och grapesallad

Palsternacks-gratäng