Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Rödkål med enbär och feta

Rågrillad sparris

Currysill med äpple

Öppen lasagne

Spenat- och tomatris

Aubergine- och tomatgratäng

Grönkåls-cheesecake

Köttbullar med sommarörter

Spaghetti med linsbolognese

Burritos med chipotle

Veteotto

Bakad rotselleri

Misobakade auberginer

Sparrispizza med jordärtskocka

Ricottaplättar med spenat

Tomatpaj