Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grönsakscurry

Majskolvar

Frasiga palsternackor

Grillad gurka med silkestofu

Sparrisburgare

Zucchinipytt med tofu

Rödkål med enbär och feta

Enkel lasagne

Deviled eggs

Spenat- och tomatris

Ägg i tomatsås

Rödbetsplättar med pestoklick

Tomatgryta med aubergine

Farrosallad med libakrutonger

Bakad blomkål med kryddsmör

Spansk tortilla