Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Tacotillbehör

Polenta med tomat- och svampsås

Tomatgratäng med fetaost

Palsternacks-gratäng

Vit sparrissoppa

Lasagne med kronärtskocka

Caesarsallad med grillad kål

Rabarberflarn till många

Soppa med jordärtskocka

Melonsallad med bondbönor

Salmalax med srirachamajonnäs

Kokta ägg med romröra

Enkel rabarberpaj

Sotade lökar

Grillad gurka med silkestofu