Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Ljummen grapesallad

Misobakade auberginer

One Pot ärtpasta

Klar fänkålssill med ingefära

Citronpaj med Italiensk maräng

Tabboulet med rödbetor

Råkostsallad

Couscous med betor

Rabarberflarn till många

Pavlovakrans

Klar citronsill

Mangold med mandlar

Currysill med äpple

Krispig citronpotatis

Crostinis med getost & sparris

Saffransmazarin