Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Senapssill med twist

Kokta ägg med romröra

Senapsslungad brysselkål

Bakad rotselleri

Aubergine- och tomatgratäng

Tomatgratäng med fetaost

Lax med forellrom

Rotfruktssoppa

Grönkåls-cheesecake

Misobakade auberginer

Sotade lökar

Mangold med mandlar

Halstrad pilgrimsmussla

Köttbullar med sommarörter

Soppa med jordärtskocka

Lasagne med kronärtskocka