Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Fyllda portobellosvampar

Morot- och grapesallad

Mangold med mandlar

Svampburgare

Veteotto

Auberginecurry

Klar citronsill

Soppa med jordärtskocka

Lasagne med kronärtskocka

Mozzarella & blodapelsin

Grillade nektariner med muscovadosås

Sallad på burk

Apelsinsallad med passion

Farrosallad med libakrutonger

Citronpaj med Italiensk maräng

Bondpaj med broccoli