Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Veteotto

Currysill med äpple

Ägg i tomatsås

No bake mangocheesecake

Auberginecurry

Sparrisburgare

Crostinis med getost & sparris

Mangold med mandlar

Pavlovakrans

Lax med forellrom

Bakad rotselleri

Inbakad fetaost

Brieflarn med zucchini

Bondpaj med broccoli

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Senapsslungad brysselkål