Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

No bake cheesecake

Rabarberflarn till många

Morot- och grapesallad

Köttbullar med sommarörter

Enkel rabarberpaj

Falafelbiffar med rödbeta

Zucchinipytt med tofu

Klassisk lammstek

Kikärtsfritters med tillbehör

Gnocchi med svamp

Blomkål med saffran

Grönsaksrisotto

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Sotade lökar

Morots- och ärtbollar

Svampburgare