Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Aubergine- och tomatgratäng

Råkostsallad

Späd sparrissallad med majovinägrette

Lasagne med kronärtskocka

Auberginegryta med svartkål

Frasiga palsternackor

Enkel rabarberpaj

Spenat- och tomatris

Pasta med broccolipesto

No bake cheesecake

Majskolvar

Grönsaksrisotto

Sparrisrisotto

Zucchinifritters

Sparrisburgare

Sotade lökar