Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grillad halloumisallad

Fylld savoykål

Grönsakscurry

Currysill med äpple

Köttbullar med sommarörter

Späd sparrissallad med majovinägrette

Muffinspannkakor

Små laxmackor

Grönsaker med ärtdipp

Spenat- och tomatris

Kokta ägg med romröra

Pasta med broccolipesto

Ugnspannkaka

Passionskaka med frosting

Auberginegryta med svartkål

Vit sparris med brynt kaprissmör