Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med fänkål

Lax med forellrom

Späd sparrissallad med majovinägrette

Brieflarn med zucchini

Blomkål med saffran

Sjyssta rårakor

Grillbröd med löjromstopping

Öppen lasagne

Gnocchi med svamp

Grönkåls-cheesecake

Klar löksill med äpple

Supergrön soppa

Halstrad pilgrimsmussla

Bakad sötpotatis

Grönkålsform

Vårsallad