Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Sallad på burk

Spaghetti bolognese vego style

Sparrisburgare

Morots- och ärtbollar

Rödkål med enbär och feta

Saffransmazarin

Mozzarella & blodapelsin

Blomkål med saffran

Mangold med mandlar

Svampburgare

Potatis- och purjofritters

Caesarsallad med grillad kål

Tomatgratäng med fetaost

Bitterljuv citrussallad

Grönsaker med ärtdipp

Ägg i tomatsås