Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Lasagne med kronärtskocka

Caesarsallad med grillad kål

Tabboulet med rödbetor

Sjyssta rårakor

Ugnspannkaka

Spaghetti bolognese vego style

Mozzarella & blodapelsin

Supergrön soppa

Smart potatissallad

Enkel rabarberpaj

Rödbetsplättar med pestoklick

Ostronskivling på spett

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Ägg i tomatsås

Spansk tortilla

Spaghetti med linsbolognese