Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Spaghetti med linsbolognese

Falafelbiffar med rödbeta

Fylld savoykål

Lövbiff med varm bönsallad

Klassisk lammstek

Crostinis med getost & sparris

Klar löksill med äpple

Sallad på burk

Rabarberflarn till många

Späd sparrissallad med majovinägrette

Bondpaj med broccoli

Rågrillad sparris

Sparrisrisotto

Zucchinipytt med tofu

No bake cheesecake

Tomatgryta med aubergine