Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

No bake cheesecake

Quinoabiffar med avokadokräm

Tomatpaj

Zucchinifritters

Klar löksill med äpple

Vit sparrissoppa

Grillade nektariner med muscovadosås

Rotfruktssoppa

Späd sparrissallad med majovinägrette

Sallad på burk

Gnocchi med svamp

Baba ganouj

Ljummen grapesallad

Zucchinipytt med tofu

Rödkål med enbär och feta

Grönkålsform