Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Fler Härliga Recept

Rotfruktssoppa

Zucchinifritters

Citronsnittar

Muffinspannkakor

Sotade lökar

Köttbullar med sommarörter

Klar citronsill

Rosépepparsill

Vit sparrissoppa

Baba ganouj

Sojabönsröra

Ljummen grapesallad

Klar löksill med äpple

Grillad gurka med silkestofu

Ägg i tomatsås

Vårsallad