Brieflarn med zucchini

Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!

4 portioner som varmrätt, 8 portioner som tillbehör eller förrätt

1 rulle kyld smördeg

1 burk kronärtskockshjärtan i olja (ca 180 g)

200 g brieost

1/2 zucchini

lite olja och vinäger

flingsalt och svartpeppar

dill

Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen direkt på en plåt, låt bakplåtspapperet vara kvar. Nagga degen väl. Häll av oljan från kronärtskockorna och fördela på degen. Skär osten i stora bitar och lägg på degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Hyvla under tiden zucchinin i långa remsor och skär dem riktigt smala. Krama in lite olja och vinäger. Toppa det nygräddade flarnet med zucchini, dill, flingsalt och peppar. 

Foto: Lina Eriksson

Förbereda smart?

Gör klart flarnet och förvara det obakat i kylen. Grädda strax innan servering.

 

 

Fler Härliga Recept

Grönkålsform

Grönsaksrisotto

Soppa med jordärtskocka

Zucchinifritters

Vårsallad med couscous

Caesarsallad med grillad kål

Muffinspannkakor

Ugnspannkaka

Fylld savoykål

Burritos med chipotle

Spansk tortilla

Inbakad fetaost

Vit sparrissoppa

Kikärtsfritters med tillbehör

Sotade lökar

Grönkåls-cheesecake