Vårsallad med couscous

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Cirka 6 personer på buffé:

1 dl couscous

1 dl sötmandel

1 fänkål

1 knippe rädisor

ca 50 g vattenkrasse, ärtskott eller babyspenat

1 dl hackad dill

Vinägrette:

1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 dl olivolja

2 tsk vispgrädde

2 msk finhackad dill

finrivet skal av 1 lime

salt och peppar

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap till dressingen. Tillsätt resten av ingredienserna. Ställ kallt i ca 20 min. Grovhacka mandeln och rosta gyllene i lite smör i en stekpanna. Salta. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Blanda med vattenkrasse och dill i en skål. Smula ner couscousen. Blanda ner knappt hälften av dressingen väl. Strö över mandeln. Servera salladen med extra dressing vid sidan av.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Mangold med mandlar

Ricottaplättar med spenat

Apelsinsallad

Rostade morötter med vispad feta

Lax med forellrom

Klar citronsill

Sotade lökar

Knäckebröd

Spansk tortilla

Fyllda frallor

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Potatisbullar med rårörda lingon

Morots- och ärtbollar

Grillad halloumisallad

Apelsinsallad med fänkål

Torta di Nonna