Vårsallad med couscous

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Cirka 6 personer på buffé:

1 dl couscous

1 dl sötmandel

1 fänkål

1 knippe rädisor

ca 50 g vattenkrasse, ärtskott eller babyspenat

1 dl hackad dill

Vinägrette:

1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 dl olivolja

2 tsk vispgrädde

2 msk finhackad dill

finrivet skal av 1 lime

salt och peppar

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap till dressingen. Tillsätt resten av ingredienserna. Ställ kallt i ca 20 min. Grovhacka mandeln och rosta gyllene i lite smör i en stekpanna. Salta. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Blanda med vattenkrasse och dill i en skål. Smula ner couscousen. Blanda ner knappt hälften av dressingen väl. Strö över mandeln. Servera salladen med extra dressing vid sidan av.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Bakad blomkål med kryddsmör

Klar fänkålssill med ingefära

Zucchinispaghetti

One Pot ärtpasta

Sallad på burk

Currysill med äpple

Morotsbröd

Quinotto med späda skott

Fyllda frallor

Sparrispaj med kronärtskocka

Krämig äggsallad

Vit sparrissoppa

Vit sparris med brynt kaprissmör

Köttbullar med sommarörter

Bondpaj med broccoli

Morots- och ärtbollar