Grönkålsform

Ett fint julbordstillbehör eller som en trevlig juldagslunch med en sallad och lite knäckebröd till.

Cirka 4 portioner:

500 g fryst grönkål

250 g kvarg

1 dl vispgrädde

1 ägg

100 g riven ost, t ex juledamer eller Västerbotten

+ ca 50 g extra till gräddning

1 krm finriven muskotnöt

1 tsk salt

1 krm peppar

 

Masserad grönkål:

ca 50 g färsk grönkål

2 msk olivolja

1 msk saft av citron

1 dl granatäppelkärnor

salt och peppar

 

Ett fint julbordstillbehör eller som en trevlig juldagslunch med en sallad och lite knäckebröd till.

Sätt ugnen på 200°. Tina och krama ur grönkålen. Rör ihop den med alla ingredienser i en bunke. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Strö över extra ost. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills den har fått fin färg. Repa under tiden färsk grönkål i små bitar. Massera in olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Strö över granatäppelkärnor. Toppa gratängen med kålen eller servera vid sidan av.

 

 

Tips!

Grönkålsformen är fin på julbordet tillsammans med skinka och köttbullar.

Fler Härliga Recept

Sojabönsröra

Gnocchi med svamp

Tomatpaj

Falafelbiffar med rödbeta

Aubergine- och tomatgratäng

Caesarsallad med grillad kål

Chokladgranar

Sega chokladcookies

Burritos med chipotle

Variation på julgröt

Majskolvar

Brieflarn med zucchini

Frasiga dadelstänger

Sparrisburgare

Polenta med tomat- och svampsås

Spenat- och tomatris