Rotfruktssoppa

Soppan ändrar karaktär beroende på vilken rotfrukt man har i. Välj en specifik för tydlig smak eller blanda av råvaror som behöver användas i kylen.

4 portioner:

1 gul lök eller 1/2 purjolök

800 g rotfrukter

2 msk smör eller olja

10 dl vatten

3 msk konc grönsaksfond eller 1 1/2 buljongtärning

2 dl valfri grädde, crème fraiche, färskost

eller vegetabiliskt alternativ

salt och svartpeppar

Soppan ändrar karaktär beroende på vilken rotfrukt man har i. Välj en specifik för tydlig smak eller blanda av råvaror som behöver användas i kylen.

Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Fräs i matfett i cirka 3 min. Häll på vatten och fond. Låt koka mjukt i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med grädde eller annan produkt. Salta och peppra.

Addera:

-      Mixa ner förvällda nässlor, spenat eller späd kål i soppan

-      Mixa ner svenska örter i soppan

 

Toppa med:

-      Kokta bönor, linser, kikärter

-      En god röra, se recept i boken Eat Good

-      Brödkrutonger smörstekta av halvtorrt,överblivet bröd

-      Gör ugnsbakade chips av rotfruktsskalen att toppa soppan med

 

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Nudelsoppa med kyckling

Fröknäcke

Aubergine- och tomatgratäng

Rödbetsrutor med citronfrosting

Bananglass

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Misobakade auberginer

Grillbröd med löjromstopping

Brödpaket med sojafärs

Smart potatissallad

Fylld savoykål

Chokladglass

Ramen

Öppen lasagne

Currykyckling med gula ärter

Påsktårta