Rotfruktssoppa

Soppan ändrar karaktär beroende på vilken rotfrukt man har i. Välj en specifik för tydlig smak eller blanda av råvaror som behöver användas i kylen.

4 portioner:

1 gul lök eller 1/2 purjolök

800 g rotfrukter

2 msk smör eller olja

10 dl vatten

3 msk konc grönsaksfond eller 1 1/2 buljongtärning

2 dl valfri grädde, crème fraiche, färskost

eller vegetabiliskt alternativ

salt och svartpeppar

Soppan ändrar karaktär beroende på vilken rotfrukt man har i. Välj en specifik för tydlig smak eller blanda av råvaror som behöver användas i kylen.

Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Fräs i matfett i cirka 3 min. Häll på vatten och fond. Låt koka mjukt i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med grädde eller annan produkt. Salta och peppra.

Addera:

-      Mixa ner förvällda nässlor, spenat eller späd kål i soppan

-      Mixa ner svenska örter i soppan

 

Toppa med:

-      Kokta bönor, linser, kikärter

-      En god röra, se recept i boken Eat Good

-      Brödkrutonger smörstekta av halvtorrt,överblivet bröd

-      Gör ugnsbakade chips av rotfruktsskalen att toppa soppan med

 

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Zucchinipytt med tofu

Couscous med betor

Bondpaj med broccoli

Långsambakad oxfilé

Falafelbiffar med rödbeta

Minisemlor

Spenat- och tomatris

Potatisbullar med rårörda lingon

Sparrispizza med jordärtskocka

Fibergröt med rörda blåbär

Ankbröst med tryffelsky

Sojabönsröra

Linguine med kalvfrikadeller

Torsk med brynt kaprissmör

Chokladglass

Morot- och grapesallad