Salmalax med srirachamajonnäs

Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.

4 portioner eller 8 som förrätt:

400 g salmalax

500 g grön sparris

ev rostade sesamfrön

ev några fina skott

Srirachamajonnäs:

3 dl äkta majonnäs, t ex Hellmann´s

3 msk srirachasås

1-1 1/2 msk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

salt

Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.

Rör ihop ingredienserna väl till majonnäsen. Låt stå och mogna i 10-20 min. Smaka av balansen mellan styrka, syra och sälta väl.

Ansa och koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.Skiva laxen tunt. Servera den med sparris och srirachamajonnäs. Strö eventuellt över rostade sesamfrön och spda skott.

 

Foto: Lina Eriksson

Sparristips!

Bästa sättet att ansa grön sparris är genom att försiktigt bända den i nedre grova delen. Plopp, nu kommer den att gå av precis lagom där den ska!

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad

Spaghetti med linsbolognese

Bananglass

Rotfruktssoppa

Sparrispaj med kronärtskocka

Apelsinsallad med passion

Klar citronsill

Halstrad pilgrimsmussla

Hallonkvarg med crunch

Citronpaj med Italiensk maräng

Deviled eggs

Vallmofrökaka

Enkel rabarberpaj

Inbakad fetaost

Friterade polentasticks

Fishtaco