Salmalax med wasabi

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

10 personer på buffé:

190 g Salmalax

1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s

1-2 tsk wasabi på tub

Garnering:

lite löjrom eller forellrom

nymalen svartpeppar

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

Skär laxen i små kuber. Rör ihop majonnäs och wasabi. Klicka eller spritsa lite wasabimajonnäs på varje laxbit. Toppa med ytterst lite rom. Dra några tag med svartpepparkvarnen.

Pressa över lite citron:
Pressa över lite citron:

Fler Härliga Recept

Fläskfilé med gräddig sky

Lax med forellrom

Apelsin i rödbetslag

Valnötsbröd

Varma citrusoliver

Ankbröst med tryffelsky

Inbakad fetaost

Majskolvar

Exotisk champagnefrukt

Bitterljuv citrussallad

Saffransglass med honungsrostade nötter

Tomatpaj

Nöttårta

Rostade morötter med vispad feta

Zucchinifritters

Bakad blomkål med kryddsmör