Salmalax med wasabi

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

10 personer på buffé:

190 g Salmalax

1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s

1-2 tsk wasabi på tub

Garnering:

lite löjrom eller forellrom

nymalen svartpeppar

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

Skär laxen i små kuber. Rör ihop majonnäs och wasabi. Klicka eller spritsa lite wasabimajonnäs på varje laxbit. Toppa med ytterst lite rom. Dra några tag med svartpepparkvarnen.

Pressa över lite citron:
Pressa över lite citron:

Fler Härliga Recept

Dragonkyckling

Köttbullar med sommarörter

Jordgubbar i cointreau

Grillbröd med löjromstopping

Deviled eggs

Saffransglass med honungsrostade nötter

Krämig äggsallad

Valnötsbröd

Inlagda päron

Rabarberbubbel

Apelsin i rödbetslag

Snittar

Potatissallad med saffran

Halstrad pilgrimsmussla

Fyllda portobellosvampar

Långsambakad oxfilé