Salmalax med wasabi

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

10 personer på buffé:

190 g Salmalax

1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s

1-2 tsk wasabi på tub

Garnering:

lite löjrom eller forellrom

nymalen svartpeppar

Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.

Skär laxen i små kuber. Rör ihop majonnäs och wasabi. Klicka eller spritsa lite wasabimajonnäs på varje laxbit. Toppa med ytterst lite rom. Dra några tag med svartpepparkvarnen.

Fler Härliga Recept

Salmalax med srirachamajonnäs

Sparrispizza med jordärtskocka

Lax med forellrom

Hemgjord glögg

Grillbröd med löjromstopping

Lingonpäron

Orchiette med mandelpesto

Kokta ägg med romröra

Blåbärsglasstårta

No bake cheesecake

Torsk med brynt kaprissmör

Passionskaka med frosting

Varma citrusoliver

Inbakad fetaost

Små laxmackor

Jordgubbar i cointreau