Varma citrusoliver

Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.

Till cirka 3 dl oliver:

3 dl blandade oliver med kärna

2 dl fruktig olivolja

1 vitlöksklyfta

4 skivor apelsin

3 skivor citron

3 skivor lime

gärnaen kvist färsk rosmarin eller backtimjan

nymalen svartpeppar

Till servering:

Nybakad baguette eller ett Levainbröd

En smakrik kittost eller sotad getost,

eller en bit parmesan

 

Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.

Häll av saltlagen från oliverna. Lägg dem i en kastrull och häll på oljan. Tryck till vitlöksklyftan hårt så att den spricker. Tillsätt i oljan med skivade citrusfrukter och eventuellt en örtkvist. Dra några tag med svartpepparkvarnen. Värm oliverna väl, men de ska absolut inte koka. Servera med bröd och ost.

 

Bra uppläggningsskålar:
Bra uppläggningsskålar:
Smart olivslev:

Fler Härliga Recept

Burritos med chipotle

Rödbetsrutor med citronfrosting

Fibergröt med rörda blåbär

Supergrön soppa

Couscous med betor

Jordgubbstårta

Ölkokta blåmusslor

Currykyckling med gula ärter

Misobakade auberginer

Inlagda päron

Hallonkvarg med crunch

Bondpaj med broccoli

Kikärtsfritters med tillbehör

Inbakad fetaost

Auberginecurry

Baba ganouj