Varma citrusoliver

Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.

Till cirka 3 dl oliver:

3 dl blandade oliver med kärna

2 dl fruktig olivolja

1 vitlöksklyfta

4 skivor apelsin

3 skivor citron

3 skivor lime

gärnaen kvist färsk rosmarin eller backtimjan

nymalen svartpeppar

Till servering:

Nybakad baguette eller ett Levainbröd

En smakrik kittost eller sotad getost,

eller en bit parmesan

 

Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.

Häll av saltlagen från oliverna. Lägg dem i en kastrull och häll på oljan. Tryck till vitlöksklyftan hårt så att den spricker. Tillsätt i oljan med skivade citrusfrukter och eventuellt en örtkvist. Dra några tag med svartpepparkvarnen. Värm oliverna väl, men de ska absolut inte koka. Servera med bröd och ost.

 

Bra uppläggningsskålar:
Bra uppläggningsskålar:
Smart olivslev:

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Sojabönsröra

Sparrisrisotto

Halstrad pilgrimsmussla

Grillbröd med löjromstopping

Exotisk champagnefrukt

Fiskcurry

Quinoabiffar med avokadokräm

Salmalax med srirachamajonnäs

Grönkåls-cheesecake

Viltkebab

Citronpaj med Italiensk maräng

Grönsaker med ärtdipp

Spaghetti bolognese vego style

Frasiga apelsinlängder med mandel

Svampburgare