Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Fyllda portobellosvampar

Muffinspannkakor

Kokta ägg med romröra

Zucchinifritters

No bake cheesecake

Krämig äggsallad

Sparrispaj med kronärtskocka

Morot- och grapesallad

Grön smoothie

Potatis- och purjofritters

Vårsallad med couscous

Vårsallad

Apelsinsallad med passion

Blomkål med saffran

Sotade lökar

Soppa med jordärtskocka