Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Små laxmackor

Sojabönsröra

Havrekex

Klassisk lammstek

Späd sparrissallad med majovinägrette

Sparrispaj med kronärtskocka

Rågpanerad strömming

Zucchinispaghetti

Sallad på burk

Mozzarella & blodapelsin

Ramen

Kikärtsfritters med tillbehör

Caesarsallad med grillad kål

Apelsin i rödbetslag

Blomkål med saffran

Havrekakor med kardemumma