Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

No bake cheesecake

Fishtaco

Köttbullar med sommarörter

Bakad sötpotatis

Inbakad fetaost

Veteotto

Viltkebab

Tomatgratäng med fetaost

Ljummen grapesallad

Deviled eggs

Havregröt på två vis

Sallad på burk

Blomkål med saffran

Caesarsallad med grillad kål

Tomatgryta med aubergine

Majskolvar