Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Grönsaker med ärtdipp

Nyttiga smoothies

Bondpaj med broccoli

Misobakade auberginer

Fibergröt med rörda blåbär

Vallmofrökaka

Apelsin i rödbetslag

Musseltomatgryta

Små laxmackor

Fylld savoykål

Grönsaksgryta

Passionskaka med frosting

Couscous med betor

Tomatpaj

Klassisk lammstek

Veteotto