Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Havrekex

Polenta med tomat- och svampsås

Senapssill med twist

Morot- och grapesallad

Rödbetsplättar med pestoklick

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Zucchinifritters

Gnocchi med svamp

Bakad frukt

Vit sparris med brynt kaprissmör

Kikärtsfritters med tillbehör

Sallad på burk

No bake mangocheesecake

Fröknäcke

Nudlar med viltskav

Grönsakssoppa