Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Viltstek & gratäng

Havregröt på två vis

Krämig äggsallad

Musseltomatgryta

Ramen

No bake mangocheesecake

Muffinspannkakor

Smoothies

Veteotto

Aubergine- och tomatgratäng

Spaghetti bolognese vego style

Rågpanerad strömming

Kokta ägg med romröra

Klassisk lammstek

Senapssill med twist

Rotfruktssoppa