Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Couscous med betor

Sparrispizza med jordärtskocka

Helgfrukost

Salmalax med srirachamajonnäs

Bondpaj med broccoli

Ugnspannkaka

Sallad på burk

Spenat- och tomatris

Rosépepparsill

Musseltomatgryta

Fibergröt med rörda blåbär

Sojabönsröra

Zucchinipytt med tofu

Minsestrone

Gnocchi med svamp