Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med passion

Ugnspannkaka

Fyllda frallor

Tomatgryta med aubergine

Sallader

Minsestrone

Currysill med äpple

Spenat- och tomatris

Senapssill med twist

Grönsakscurry

Baba ganouj

Mozzarella & blodapelsin

Vit sparrissoppa

Bondpaj med broccoli

Majskolvar

Veteotto