Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Ägg i tomatsås

Currysill med äpple

Pestobakad lax

Musseltomatgryta

Senapsslungad brysselkål

Nudlar med viltskav

Burritos med chipotle

Spaghetti med linsbolognese

Rotfruktssoppa

Viltstek & gratäng

Bakad sötpotatis

Klar citronsill

Morotsbröd

Smulpaj

Minsestrone

Ugnspannkaka