Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Crostinis med getost & sparris

Spaghetti med linsbolognese

Misobakade auberginer

Apelsinsallad med fänkål

Fyllda portobellosvampar

Blåbärsglasstårta

Morot- och grapesallad

Hallonkvarg med crunch

No bake mangocheesecake

Apelsinsallad

Pavlovakrans

Frasiga palsternackor

Sparrispaj med kronärtskocka

Grillad gurka med silkestofu

Quinotto med späda skott

Supergrön soppa