Klar citronsill

5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.

1 stor burk:

Lag:

1/2 dl ättikssprit (12%)

1 dl strösocker

1 1/2  dl vatten

5 enbär, lätt krossade

2 lagerblad

5 hela vitpepparkorn

Sillinläggning:

2 förp. Abba 5-minuters sill + 1 msk av spadet

2 msk saft av citron

1/2 litet fänkålsstånd

1 liten rödlök

1/2 citron, skivad

ev en gnutta salt

5-minuters sillen gör livet lite enklare när man vill att det ska gå snabbt att laga mat. Sillen går bra att göra en dag i förväg om man vill.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Tillsätt 1 msk sillspad och 2 msk citronsaft. Skär sillfiléerna i breda bitar. Skiva fänkålen tunt. Skala och skiva löken tunt. Varva sillen med fänkål, rödlök och citronskivor. Lägg även i kryddorna. Häll på lagen och låt sillen dra i minst 2 tim. Smaka av till lagom syra och sälta före servering.

Foto: Joel Wåreus

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grönkåls-cheesecake

Lussebullar

Rosépepparsill

Havrekex

Saffransglass med honungsrostade nötter

Sega chokladcookies

Grönkålsform

Chokladkolor med flingsalt

Vit sparris med brynt kaprissmör

Variation på julgröt

Små laxmackor

Torta di Nonna

Viltkebab

Apelsinsallad

Klar löksill med äpple

Vårsallad med couscous