Chokladgranar

Enkelt, kul decemberpyssel.

Cirka 10 stycken:

200 g smör

3 dl strösocker

1 1/2 dl kakao

ev 1 tsk kanel

3 ägg

3 dl vetemjöl

Garnering:

polkagriskäppar

grön kristyr

snöflingeströssel eller silverkulor

Enkelt, kul decemberpyssel.

Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull.Rör i socker, kakao och ev kanel. Rör ner äggen och sist mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kallna helt. Skärkakan i tårtbitar. Tryck försiktigt fast en polkagrispinne eller ett röd- och vitrandigt sugrör i botten av kakan. Spritsa med kristyr och garnera med strössel.

Tips!

Granarna går bra att frysa in, men sätt fast polkagriskäpparna innan de ska serveras.

Mer julinspiration
Mer julinspiration

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Chokladkolor med flingsalt

Paj med torkad frukt

Grönkålsform

Chokladpannacottapaj

Apelsinsallad med fänkål

Frasiga dadelstänger

Lussebullar

Vaniljhjärtan

Blomkål med saffran

Pärlande julfrukt

Chokladtårta med praliné

Apelsinkaka

Apelsin i rödbetslag

Kladdkaka med whisky & salta jordnötter

Blåbärsglasstårta