Frasiga dadelstänger

De här frasiga stängerna ska gräddas samma dag de serveras. Gör de därför klara, låt bli att grädda dem och stoppa dem istället i frysen. Ta sedan fram dem, låt tina och baka. Eget bake-off bageri!

Cirka 15 stycken:

1 rulle kyld smördeg

florsocker

 

Fyllning:

1 äpple

10 dadlar

3/4 dl skalade pistagenötter (osaltade)

1/2 dl honung

1/2 tsk kanel

De här frasiga stängerna ska gräddas samma dag de serveras. Gör de därför klara, låt bli att grädda dem och stoppa dem istället i frysen. Ta sedan fram dem, låt tina och baka. Eget bake-off bageri!

Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och grovriv äpplet. Finhacka dadlar och nötter. Rör ihop fyllningen. Rulla ut smördegen och bred ut fyllningen i ett jämnt lager över hela degen. Vik ihop långsidorna mot varandra. Sporra eller skär ut långa remsor. Vrid dem vackert tvinnade. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Hit går det bra att förbereda. Grädda stängerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten. Pudra över rikligt med florsocker.

Serveringstips!

Servera dem gärna till sprudlande julfrukt.

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Tomatgratäng med fetaost

Potatisbullar med rårörda lingon

Kikärtsfritters med tillbehör

Fiskcurry

Asiatisk sesamlax

Chokladgranar

Grillbröd med löjromstopping

Lussebullar

Baguetter med ost och basilika

Julbröd

Svampburgare

Nudelsoppa med kyckling

Ankbröst med tryffelsky

Fröknäcke

Sparrispizza med jordärtskocka