Fröknäcke

Ett glutenfritt, knaprigt och nyttigt fröknäcke som passar lika bra till frukost som till ostbrickan. Det är viktigt att låta smeten svälla innan den bakas av. Bredvid fröknäcket ligger ett härligt julbröd, det hittar du bland brödrecepten.

Två plåtar:

2 dl fiberhavregryn

4 dl blandade kärnor och frön, t ex melonkärnor,

pumpakärnor, linfrö mm

3 dl vatten

1/2 dl neutral rapsolja

1 dl rismjöl

2 krm salt

neutral raps- eller majsolja

1  tsk flingsalt

Ett glutenfritt, knaprigt och nyttigt fröknäcke som passar lika bra till frukost som till ostbrickan. Det är viktigt att låta smeten svälla innan den bakas av. Bredvid fröknäcket ligger ett härligt julbröd, det hittar du bland brödrecepten.

Blanda fiberhavregryn, kärnor och frön i en bunke.  Tillsätt vatten och olja, låt svälla i cirka 1 timme. Rör i rismjölet. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 2 bitar. Pensla två bakplåtspapper lätt med olja. Kavla ut en degbit i taget mellan bakplåtspappren, till en ca 20 x 30 cm stor rektangel, eller så tunt som möjligt. Smula över flingsalt. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de har fått lite färg.  

 

 

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Bananbröd

Paj med torkad frukt

Apelsin i rödbetslag

Frasiga dadelstänger

Grillbröd med löjromstopping

Chokladtårta med praliné

Fröknäcke

Grönkålssoppa

Chokladkolor med flingsalt

Apelsinsallad med fänkål

Palsternacks-gratäng

Valnötskex

Pärlande julfrukt

Auberginer med tomatbönor

Apelsinkaka

Knäckebröd