Fröknäcke

Ett glutenfritt, knaprigt och nyttigt fröknäcke som passar lika bra till frukost som till ostbrickan. Det är viktigt att låta smeten svälla innan den bakas av. Bredvid fröknäcket ligger ett härligt julbröd, det hittar du bland brödrecepten.

Två plåtar:

2 dl fiberhavregryn

4 dl blandade kärnor och frön, t ex melonkärnor,

pumpakärnor, linfrö mm

3 dl vatten

1/2 dl neutral rapsolja

1 dl rismjöl

2 krm salt

neutral raps- eller majsolja

1  tsk flingsalt

Ett glutenfritt, knaprigt och nyttigt fröknäcke som passar lika bra till frukost som till ostbrickan. Det är viktigt att låta smeten svälla innan den bakas av. Bredvid fröknäcket ligger ett härligt julbröd, det hittar du bland brödrecepten.

Blanda fiberhavregryn, kärnor och frön i en bunke.  Tillsätt vatten och olja, låt svälla i cirka 1 timme. Rör i rismjölet. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 2 bitar. Pensla två bakplåtspapper lätt med olja. Kavla ut en degbit i taget mellan bakplåtspappren, till en ca 20 x 30 cm stor rektangel, eller så tunt som möjligt. Smula över flingsalt. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de har fått lite färg.  

 

 

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Palsternacks-gratäng

Spenat- och tomatris

Hallonkvarg med crunch

Nattjästa fröfrallor

Quinotto med späda skott

Vit sparris med brynt kaprissmör

Sallad på burk

Bondpaj med broccoli

Misobakade auberginer

Varma citrusoliver

Morots- och ärtbollar

Rågsiktskakor

Grytbröd

Klar löksill med äpple

Sojabönsröra

Frasiga dadelstänger