Pinnbröd med ost

Mjöla degen och lägg över i en plastpåse att ta med till picknick. Vira den runt pinnar att grilla över öppen eld eller medhavd grill.

Cirka 12 bröd:

50 g smör

1 1/2 dl mjölk, fil eller yoghurt

4 dl dinkelsikt eller vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 dl riven ost

Mjöla degen och lägg över i en plastpåse att ta med till picknick. Vira den runt pinnar att grilla över öppen eld eller medhavd grill.

Smält smöret. Dra åt sidan och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smörmjölk och ost. Vispa eller rör snabbt ihop till en slät deg med elvisp. Dela i tolv bitar.

Alternativ 1; Kavla eller tryck ut tolv platta bröd som steks eller grillas i 2-4 min på varje sida. Ät direkt, gärna med olivolja och salt att doppa i.

Alternativ 2; rulla ut degbitarna till tolv längder och vira runt pinnar eller korvar. Grilla runt om i 4-5 min. Ät direkt. Gärna med lite smör.

 

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Gör en god röra att doppa de varma bröden i. Fetaostcrème, tapenade eller liknande.

Fler Härliga Recept

Knäckebröd

Enkla fröfrallor

Pinnbröd med ost

Blåbärsscones

Lussebullar

Valnötsbröd

Morotsbröd

Baguetter med ost och basilika

Grytbröd

Grillbröd med löjromstopping

Nattjästa fröfrallor

Fröknäcke

Valnötskex

Cheddarkrans

Bananbröd

Julbröd