Fattiga riddare

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt. Brödet får inte vara mögligt, då får det åka i soptunnan. Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

2 portioner:

4 skivor bröd, gärna torrt

3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ

1 ägg

2 krm salt

1 krm äkta vaniljpulver

1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

smör till stekning

Till servering:

bär

gärna en klick smör

lönnsirap

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt. Brödet får inte vara mögligt, då får det åka i soptunnan. Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

Skär brödet i fyra skivor (om det vill säga är en hel bit bröd som inte redan är skivat). Häll mjölken i en bunke. Knäck i ägget. Vispa ner salt, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Lägg ner brödskivorna i smeten i 1-2 minuter. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek bröden på medelvärme i smör i en stekpanna, i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg.

Tips!

Stek gärna lite äppelklyftor eller bananbitar i samma stekpanna. Jättegott att servera till de fattiga riddarna.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Havregröt på två vis

Bananbröd

Grillbröd med löjromstopping

Nyttiga nötrutor

Grön smoothie

Helgfrukost

Fyllda frallor

Fröknäcke

Fattiga riddare

hallonkräm

Julbröd

Hallonkvarg med crunch

Nattjästa fröfrallor

Grytbröd

Lussebullar

Fibergröt med rörda blåbär