Fattiga riddare

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt. Brödet får inte vara mögligt, då får det åka i soptunnan. Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

2 portioner:

4 skivor bröd, gärna torrt

3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ

1 ägg

2 krm salt

1 krm äkta vaniljpulver

1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

smör till stekning

Till servering:

bär

gärna en klick smör

lönnsirap

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt. Brödet får inte vara mögligt, då får det åka i soptunnan. Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

Skär brödet i fyra skivor (om det vill säga är en hel bit bröd som inte redan är skivat). Häll mjölken i en bunke. Knäck i ägget. Vispa ner salt, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Lägg ner brödskivorna i smeten i 1-2 minuter. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek bröden på medelvärme i smör i en stekpanna, i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg.

Tips!

Stek gärna lite äppelklyftor eller bananbitar i samma stekpanna. Jättegott att servera till de fattiga riddarna.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Fattiga riddare

Rågsiktskakor

hallonkräm

Nyttiga nötrutor

Grytbröd

Lussebullar

Grillbröd med löjromstopping

Bananbröd

Hallonkvarg med crunch

Nattjästa fröfrallor

Helgfrukost

Morotsbröd

Havregröt på två vis

Julbröd

Fröknäcke

Fyllda frallor