Fattiga riddare

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt (det får inte vara mögligt, då ska det slängas). Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

2 portioner:

4 skivor bröd, gärna torrt

3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ

1 ägg

2 krm salt

1 krm äkta vaniljpulver

1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

smör till stekning

Till servering:

bär

gärna en klick smör

lönnsirap

Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt (det får inte vara mögligt, då ska det slängas). Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!

Skär brödet i fyra skivor (om det inte redan är skivat). Häll mjölken i en bunke. Knäck i ägget. Vispa ner salt, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Lägg ner brödskivorna i smeten i 1-2 minuter. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek bröden på medelvärme i smör i en stekpanna, i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg.

Tips!

Stek gärna lite äppelklyftor eller bananbitar i samma stekpanna. Jättegott att servera till de fattiga riddarna.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Fyllda frallor

Fröknäcke

Rågsiktskakor

Fibergröt med rörda blåbär

Baguetter med ost och basilika

Helgfrukost

Nattjästa fröfrallor

Fattiga riddare

Havregröt på två vis

Grillbröd med löjromstopping

Nyttiga nötrutor

Grön smoothie

Lussebullar

Hallonkvarg med crunch

hallonkräm

Julbröd