Grillbröd med löjromstopping

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Cirka 8 bröd:

1/3 pkt jäst (ca 17 g)

2 dl kallt vatten

1 tsk honung

1 tsk salt

2 dl riven ost + 1 dl extra till grillning

4-5 dl dinkelsikt eller vetemjöl

Tillbehör:

gräddfil

löjrom

finhackad rödlök och gräslök

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, salt och ost. Rör ner mjölet och knåda väl i ca 5 minuter. Låt jäsa i ca 40 min. Dela degen i 8 större eller 16 små bitar. Tryck eller kavla dem platta med ordentligt med mjöl. Grilla eller stek dem i torr panna. Vänd efter ett par minuter. Strö gärna över lite extra ost.

Servera bröden varma och nygräddade med tillbehören.

Foto: Lina Eriksson

 

Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 2:

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Rosépepparsill

Majskolvar

Apelsinsallad med passion

Spaghetti bolognese vego style

Potatis- och purjofritters

Prosciutto & melon

Tomatpaj

Currykyckling med gula ärter

Pestobakad lax

Gnocchi med svamp

Pärlande julfrukt

Frasiga dadelstänger

Klassisk lammstek

Naturbetesgryta

Potatisbullar med rårörda lingon