Grillbröd med löjromstopping

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Cirka 8 bröd:

1/3 pkt jäst (ca 17 g)

2 dl kallt vatten

1 tsk honung

1 tsk salt

2 dl riven ost + 1 dl extra till grillning

4-5 dl dinkelsikt eller vetemjöl

Tillbehör:

gräddfil

löjrom

finhackad rödlök och gräslök

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, salt och ost. Rör ner mjölet och knåda väl i ca 5 minuter. Låt jäsa i ca 40 min. Dela degen i 8 större eller 16 små bitar. Tryck eller kavla dem platta med ordentligt med mjöl. Grilla eller stek dem i torr panna. Vänd efter ett par minuter. Strö gärna över lite extra ost.

Servera bröden varma och nygräddade med tillbehören.

Foto: Lina Eriksson

 

Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 2:

Fler Härliga Recept

Varma citrusoliver

Grillad lättgravad laxsida

Deviled eggs

Bondpaj med broccoli

Sotade lökar

Zucchinispaghetti

Fyllda frallor

Valnötsbröd

Lussebullar

Caesarsallad med grillad kål

Knäckebröd

Zucchinifritters

Majskolvar

Lövbiff med varm bönsallad

Eton Mess

Apelsinsallad med passion