Grillbröd med löjromstopping

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Cirka 8 bröd:

1/3 pkt jäst (ca 17 g)

2 dl kallt vatten

1 tsk honung

1 tsk salt

2 dl riven ost + 1 dl extra till grillning

4-5 dl dinkelsikt eller vetemjöl

Tillbehör:

gräddfil

löjrom

finhackad rödlök och gräslök

Att tända grillen mörka, kalla höstkvällar är hur trevligt som helst. Servera bröden helt nygrillade och låt var och en toppa med tillbehören. Bröden går även bra att steka i en torr stekpanna.

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, salt och ost. Rör ner mjölet och knåda väl i ca 5 minuter. Låt jäsa i ca 40 min. Dela degen i 8 större eller 16 små bitar. Tryck eller kavla dem platta med ordentligt med mjöl. Grilla eller stek dem i torr panna. Vänd efter ett par minuter. Strö gärna över lite extra ost.

Servera bröden varma och nygräddade med tillbehören.

Foto: Lina Eriksson

 

Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 1:
Bra bakredskap 2:

Fler Härliga Recept

Pestobakad lax

Glöggsangria

Deviled eggs

Halstrad pilgrimsmussla

Små laxmackor

Parisare

Fläskfilé med gräddig sky

Spenatomelett i ugn

Pasta med broccolipesto

Kokta ägg med romröra

Lövbiff med varm bönsallad

Varma citrusoliver

Gnocchi med svamp

Currykyckling med gula ärter

Baguetter med ost och basilika

Sparrisburgare