Gnocchi med grönkål

Enkelt, matigt och helt perfekt mat till en familjemiddag en vanlig vardagkväll. Gnocchin behöver inte kokas innan.

3-4 portioner:

500 g färsk gnocchi

skal och saft av 1 citron

4 msk olivolja

200 g färsk grönkål

50 g smör

2 dl rostade hasselnötter

salt och nymald svartpeppar

Enkelt, matigt och helt perfekt mat till en familjemiddag en vanlig vardagkväll. Gnocchin behöver inte kokas innan.

Sätt ugnen på 250°. Skala av citronskalet och skär det i riktigt tunna strimlor. Pressa ur saften.  Häll ut gnocchin i en oljad ugnsform. Tillsätt 3 msk olivolja. Salta och peppra. Vänd runt väl och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter tills den börjar bli gyllene (mest på undersidan). Krama under tiden ihop grönkålen med 1 msk olivolja och saften av citron. Ta ut gnocchin och vänd runt den på plåten tillsammans med grönkålen. Ugnsrosta i ytterligare 5 minuter. Bryn under tiden smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och bubbla. Lägg i hasselnötter och citronskal. Ringla smöret över gnocchin precis innan servering.

 

Foto: Sanna Blåvarg

Tips!

Gnocchin kan fastna lite i formen så använd en stekspade att skrapa loss dem med eller lägg ett bakplåtspapper i botten.

Fler Härliga Recept

Fiskcurry

Auberginegryta med svartkål

Morots- och ärtbollar

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Bananglass

Tomatpaj

Caesarsallad med grillad kål

Tomatgryta med aubergine

Karamelläpplen

Svampburgare

Inlagda päron

Grönkåls-cheesecake

Bondpaj med broccoli

Brödpaket med sojafärs

Palsternacks-gratäng

Bakad rotselleri