Soppa med jordärtskocka

Potatis och jordärtskocka = ren kärlek! Toppa det med lite citronzest och knapriga nötter så är du i himmelriket. Byt ut nötterna mot olika frön eller vad som finns hemma.

4 portioner:

1 gul lök

300 g potatis

400 g jordärtskockor

1/2 citron (så att de inte mörknar)

2 msk smör

1 dl torrt vitt vin

2 grönsaksbuljongtärningar

8 dl vatten

1 dl vispgrädde

2 dl mjölk

salt och nymalen svartpeppar

Citronolja:

1 dl olivolja

finrivet skal av 1 citron

saft av 1/2 citron

 

Till servering:

rostade, grovhackade hasselnötter

Potatis och jordärtskocka = ren kärlek! Toppa det med lite citronzest och knapriga nötter så är du i himmelriket. Byt ut nötterna mot olika frön eller vad som finns hemma.

Skala och finhacka löken. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar. Lägg i vatten med citron så att de inte mörknar. Fräs löken i smör i 2-3 minuter utan att den får färg. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med i ett par minuter. Häll på vinet. Tillsätt buljongtärningar, vatten och grädde. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, i 10-15 minuter.

Tillsätt mjölken och värm soppan. Mixa slät och skummig. Smaka av med salt och peppar.

 Blanda olja, citronskal och citronsaft. Låt dra till sig smaker i minst 15 minuter.

Tips!

Servera gärna soppan som förrätt. Då räcker den till minst 8 personer.

Droppa i lite citronolja.

Fler Härliga Recept

Långsambakad oxfilé

Parisare

Muffinspannkakor

Enkel rabarberpaj

Grillad halloumisallad

Baba ganouj

Grönsaker med ärtdipp

Spaghetti bolognese vego style

Soppa med jordärtskocka

Zucchinispaghetti

Chokladglass

Ankbröst med tryffelsky

Svampburgare

Linguine med kalvfrikadeller

Falafelbiffar med rödbeta

Kikärtsfritters med tillbehör