Quinoabiffar med avokadokräm

De här vegobiffarna är enkla att tillaga, saftiga och mättande. Isätllet för att använda flera avocados kan man göra en len kräm av en och ändå få ut riktigt mycket smak ur en endaste avokado. Det känns ju helt klart mer hållbart. Jag är väldigt förtjust i tahin (sesampasta) men den går att välja bort för den som inte gillar det.

4 portioner:

2 dl quinoa (valfri färg)

2 ägg

1 dl havrekli

1 msk potatismjöl

1 liten gul lök

1 msk olivolja

60 g bladspenat

2 dl riven, smakrik ost, t ex Västerbottenost

smör och olja till stekning

Avokado- och tahinkräm:

1 ätmogen avokado

1/2 vitlöksklyfta

2 msk tahin

2 msk olivolja

2 msk citronsaft

2-4 msk vatten

salt och svartpeppar

Till servering:

grönsaker i säsong

De här vegobiffarna är enkla att tillaga, saftiga och mättande. Isätllet för att använda flera avocados kan man göra en len kräm av en och ändå få ut riktigt mycket smak ur en endaste avokado. Det känns ju helt klart mer hållbart. Jag är väldigt förtjust i tahin (sesampasta) men den går att välja bort för den som inte gillar det.

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och låt svalna lite. Rör ihop ägg med hirsflingor i en bunke. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt spenat och fräs tills spenaten mjuknat. Rör ihop alla ingredienserna till biffarna väl. Salta och peppra. Låt vila i ca 5 min. Mixa alla ingredienser till krämen utom vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt vatten tills det blir en tjock konsistens på krämen om så önskas eller till en lösare. Låt mogna en stund i kylen. Forma åtta biffar av den ganska lösa smeten. Vänd dem eventuellt i panko (för frasigare yta). Stek dem gyllene i smör och olja på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Gör i ordning grönsaker. Servera biffarna med dressing och grönsaker.

Tips!

Använd av sådant som finns hemma till sallad. Rårivna morötter, finstrimlad kål, lite sallad..

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

Bananglass

Grönkåls-cheesecake

Salmalax med srirachamajonnäs

Grön smoothie

Sallad på burk

Spenatomelett i ugn

Crostinis med getost & sparris

Citronpaj med Italiensk maräng

Spaghetti bolognese vego style

Brödpaket med sojafärs

Frasiga dadelstänger

Potatis- och purjofritters

Auberginecurry

Majskolvar

Inlagda päron