Lammfärspytt i ugn

Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.

4 portioner:

700 g fast potatis

2 msk olivolja

2 msk hackad, färsk rosmarin

1 stor purjolök

2 vitlöksklyftor

1 gul paprika

500 g lammfärs

salt och svartpeppar

 


Senapscrème:

3 dl gräddfil

1-2 msk grovkornig dijon

Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop senapscrèmen. Salta och peppra. Skala och skärpotatisen i små kuber. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Strö över hälften av rosmarinen. Salta. Blanda runt väl. Ugnsstek potatisen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ansa och skiva under tiden purjon. Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en rymlig panna så att de får lite färg och börjar mjukna. Ställ åt sidan så länge. Bryn köttfärsen. Vänd ner grönsaksfräs och köttfärs direkt på plåten med potatis. Servera med crèmen.

Foto: Lina Eriksson

Vegopytt?

Byt ut lammfärsen mot sojafärs.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Smart potatissallad

Chokladglass

Rågpanerad strömming

Lammfärspytt i ugn

Torta di Nonna

Pasta med broccolipesto

Svampburgare

Bakad sötpotatis

Spaghetti bolognese vego style

Kikärtsfritters med tillbehör

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Spansk tortilla

Glöggtiramisu

Spaghetti med linsbolognese

Sjyssta rårakor

Lasagne med kronärtskocka