Lammfärspytt i ugn

Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.

4 portioner:

700 g fast potatis

2 msk olivolja

2 msk hackad, färsk rosmarin

1 stor purjolök

2 vitlöksklyftor

1 gul paprika

500 g lammfärs

salt och svartpeppar

 


Senapscrème:

3 dl gräddfil

1-2 msk grovkornig dijon

Servera den smarta ugnspytten med en enkel senapscrème och grönsaksstavar.

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop senapscrèmen. Salta och peppra. Skala och skärpotatisen i små kuber. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Strö över hälften av rosmarinen. Salta. Blanda runt väl. Ugnsstek potatisen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ansa och skiva under tiden purjon. Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en rymlig panna så att de får lite färg och börjar mjukna. Ställ åt sidan så länge. Bryn köttfärsen. Vänd ner grönsaksfräs och köttfärs direkt på plåten med potatis. Servera med crèmen.

Foto: Lina Eriksson

Vegopytt?

Byt ut lammfärsen mot sojafärs.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Majskolvar

Tomatgratäng med fetaost

Ugnspannkaka

Grillad lättgravad laxsida

Äppelpizza & punschglass

Linguine med kalvfrikadeller

Potatisbullar med rårörda lingon

Äppeltacos

Chokladkolapaj

Sallad på burk

Ricottaplättar med spenat

Blåbärsglasstårta

Spaghetti bolognese vego style

Klassisk lammstek

Gnocchi

Nudelsoppa med kyckling