Äppeltacos

Skär äpplena i pyttesmå bitar så blir de mjuka och goda när de steks. Det smakar mycket honung om den här desserten. Vet ni om hur viktiga bina är för naturens mångfald? Och så ger de oss honung dessutom, helt gratis! Vilka snällisar va!

4 tacos:

3 äpplen

3 msk honung

1 tsk kanel

smör eller rapsolja till stekning

Honungskolasås:

2 dl vispgrädde eller vegetabiliskt alternativ

1 dl honung

1 krm äkta vaniljpulver

2 krm flingsalt

Till servering:

Tex ihopvispade slattar av glass, grädde, crème fraiche

Skär äpplena i pyttesmå bitar så blir de mjuka och goda när de steks. Det smakar mycket honung om den här desserten. Vet ni om hur viktiga bina är för naturens mångfald? Och så ger de oss honung dessutom, helt gratis! Vilka snällisar va!

Börja med kolasåsen. Häll grädden i en rymlig kastrull. Tillsätt honung och vaniljpulver. Låt koka uppunder omrörning. Sänk värmen och koka på svag värme i 10 minuter. Smula ner saltet.

Kärna ur äpplena med t ex en äppelpipa. Rör ihop med 2 msk honung och kanel. Fördela på tortillabröden och vik ihop dem till halvmånar. ”Klistra” ihop dem med lite honung. Värm en stekpanna. Lägg i en klick smör och stek brödknytena i cirka 4 minuter på varje sida. Vispa ihop lite glass med valfri mejeriprodukt till ett gott fluff. Servera tacon med kolasås och fluff.  Mums!

 

Blandade slattar?

Ett hållbart sätt att vara på småslattar av diverse mejeriprodukter.

Fler Härliga Recept

Grillad lättgravad laxsida

Äppelsmulpaj med lingon

Glöggtiramisu

One Pot ärtpasta

Chokladtårta med praliné

Spaghetti bolognese vego style

Brödpaket med sojafärs

Marinerade flädergubbar

Pärlande julfrukt

Fiskcurry

Glutenfri smulpaj

Spansk tortilla

Höstspöken

Jordgubbar i cointreau

Bakade päron med sesamkrisp

Falafelbiffar med rödbeta