Potatis- och purjofritters

Jag älskar att göra små frasiga minibiffar till vardagmiddag. Finns det några kokta potatisar kvar sedan dagen innan är dessa perfekta, annars börja med att koka åtta medelstora potatisar. Servera precis som de är tillsammans med varsin avokado och blandad sallad till en sjysst vegomiddag. Det går bra att göra stora biffar också. Då blir det blir ca 12 stycken.

4 portioner:

1 stor purjolök

8 skalade, medelstora kokta potatisar (av mjölig sort)

2 ägg

1 dl vetemjöl (eller rismjöl)

3 dl riven ost, gärna smakrik, Västerbotten eller liknande

salt och peppar

pankoströbröd eller vanligt

neutral olja till stekning, t ex jordnötsolja

Jag älskar att göra små frasiga minibiffar till vardagmiddag. Finns det några kokta potatisar kvar sedan dagen innan är dessa perfekta, annars börja med att koka åtta medelstora potatisar. Servera precis som de är tillsammans med varsin avokado och blandad sallad till en sjysst vegomiddag. Det går bra att göra stora biffar också. Då blir det blir ca 12 stycken.

Ansa och skiva purjon mycket tunt. Fräs den mjuk i olja i enpanna i ca 5 minuter utan att den får färg. Lägg över i en bunke. Pressa potatisen i bunken. Tillsätt ägg, mjöl och ost. Salta och peppra. Rör ihop till en jämn smet. Forma små biffar och vänd dem väl i panko. Stek i rikligt med olja i ca 2 min på varje sida. Låt rinna av lätt på hushållspapper. Servera varma.

Testa sötpotatis!

Har du kvar bakad eller kokt sötpotatis kan du byta ut till det istället.

Fler Härliga Recept

Morotsbröd

Tomatpaj

Spansk tortilla

Apelsinsallad med fänkål

Vårsallad med couscous

Havregröt på två vis

Aubergine- och tomatgratäng

Ramen

Ägg i tomatsås

Quinoabiffar med avokadokräm

Jordgubbstårta

Pasta med broccolipesto

Senapsslungad brysselkål

Havrekex

Auberginecurry

Apelsinsallad med passion