Potatis- och purjofritters

Jag älskar att göra små frasiga minibiffar till vardagmiddag. Finns det några kokta potatisar kvar sedan dagen innan är dessa perfekta, annars börja med att koka åtta medelstora potatisar. Servera precis som de är tillsammans med varsin avokado och blandad sallad till en sjysst vegomiddag. Det går bra att göra stora biffar också. Då blir det blir ca 12 stycken.

4 portioner:

1 stor purjolök

8 skalade, medelstora kokta potatisar (av mjölig sort)

2 ägg

1 dl vetemjöl (eller rismjöl)

3 dl riven ost, gärna smakrik, Västerbotten eller liknande

salt och peppar

pankoströbröd eller vanligt

neutral olja till stekning, t ex jordnötsolja

Jag älskar att göra små frasiga minibiffar till vardagmiddag. Finns det några kokta potatisar kvar sedan dagen innan är dessa perfekta, annars börja med att koka åtta medelstora potatisar. Servera precis som de är tillsammans med varsin avokado och blandad sallad till en sjysst vegomiddag. Det går bra att göra stora biffar också. Då blir det blir ca 12 stycken.

Ansa och skiva purjon mycket tunt. Fräs den mjuk i olja i enpanna i ca 5 minuter utan att den får färg. Lägg över i en bunke. Pressa potatisen i bunken. Tillsätt ägg, mjöl och ost. Salta och peppra. Rör ihop till en jämn smet. Forma små biffar och vänd dem väl i panko. Stek i rikligt med olja i ca 2 min på varje sida. Låt rinna av lätt på hushållspapper. Servera varma.

Testa sötpotatis!

Har du kvar bakad eller kokt sötpotatis kan du byta ut till det istället.

Fler Härliga Recept

Vit sparris med brynt kaprissmör

Havregröt på två vis

Påsktårta

Vårsallad med couscous

Blåbärsglasstårta

Auberginecurry

Viltkebab

Couscous med betor

Torsk med brynt kaprissmör

Apelsinsallad med passion

Palsternacks-gratäng

Morots- och ärtbollar

Fylld savoykål

Bondpaj med broccoli

Currykyckling med gula ärter

Lasagne med kronärtskocka