Linguine med kalvfrikadeller

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

4 portioner:

400 g pasta, Linguine eller Tagliatelle

Tomatsås:

6 vitlöksklyftor

1 ruska färsk salvia (10-15 blad)

1/2 dl olivolja

1 förp. passerade tomater (500 g)

1 tsk råsocker (eller vanligt)

salt och nymalen svartpeppar

nymalen svartpeppar

 

Frikadeller:

400 g kalvfärs

100 g finriven pecorinoost (ca 3 dl)

1 ägg

1 tsk salt

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

Skala och hacka vitlök mycket smått. Fräs med salvia påmycket svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan attden får färg. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Häll i 1 dl vatteneller mjölk, (mjölk och man vill ha såsen något krämigare och lite mildare.Jodå, så gör de även i Italien!) Låt puttra ihop på svag värme i ca 15 min.

Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt.Rulla till riktigt små bollar. Koka pastan. Lägg i frikadellerna i tomatsåsenoch sjud i ca 3 min. tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då.Lägg över pastan direkt från kastrullen ner i tomatsåsen. Vänd runt pastanmycket väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Sjyssta rårakor

Asiatisk sesamlax

Sallad på burk

Baba ganouj

Klassisk lammstek

Apelsinkyckling

Rågpanerad strömming

Muffinspannkakor

Ugnspannkaka

Linguine med kalvfrikadeller

Svampburgare

Majskolvar

Gnocchi med svamp

Pavlovakrans

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Passionskaka med frosting