Smart potatissallad

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Cirka 6 personer:

1 kg färskpotatis

1 knippe rädisor, gärna avlånga

1/2 gurka

Dressing 1:

1 dl neutral rapsolja

1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda

1 krm peppar

 

Dressing 2:

2 msk dijonsenap

2 msk dragon- eller vitvinsvinäger

1 liten vitlöksklyfta

2 dl neutral rapsolja

salt och peppar

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Skrapa och koka potatisen. Låt svalna och halvera småpotatisar, dela större i fler bitar. Ansa och halvera rädisorna. Skär gurkan i bitar. Blanda med potatisen.

Rör ihop dressing nummer ett. Rör ihop dijonsenap och vinäger till dressing nummer två. Riv eller pressa i vitlöken. Rör i oljan, lite taget till en slät dressing. Salta och peppra.

Häll dressingarna i två separata flaskor. Servera potatissalladen med dressingar för var och en att ringla över.

Tips!

Fördela allt i portionsburkar. Trevligt vid picknick.

Fina salladsbestick:
Fina salladsbestick:

Fler Härliga Recept

Svampburgare

Jordgubbstårta

Havrekakor med kardemumma

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Grönsaksrisotto

Äppelsmulpaj med lingon

Bakad sötpotatis

Sotade lökar

Inbakad fetaost

Potatisbullar med rårörda lingon

Majskolvar

Melonsallad med bondbönor

Eton Mess apelsin

Nudlar med viltskav

Salmalax med srirachamajonnäs

Apelsinsallad med passion