Smart potatissallad

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Cirka 6 personer:

1 kg färskpotatis

1 knippe rädisor, gärna avlånga

1/2 gurka

Dressing 1:

1 dl neutral rapsolja

1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda

1 krm peppar

 

Dressing 2:

2 msk dijonsenap

2 msk dragon- eller vitvinsvinäger

1 liten vitlöksklyfta

2 dl neutral rapsolja

salt och peppar

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Skrapa och koka potatisen. Låt svalna och halvera småpotatisar, dela större i fler bitar. Ansa och halvera rädisorna. Skär gurkan i bitar. Blanda med potatisen.

Rör ihop dressing nummer ett. Rör ihop dijonsenap och vinäger till dressing nummer två. Riv eller pressa i vitlöken. Rör i oljan, lite taget till en slät dressing. Salta och peppra.

Häll dressingarna i två separata flaskor. Servera potatissalladen med dressingar för var och en att ringla över.

Tips!

Fördela allt i portionsburkar. Trevligt vid picknick.

Fina salladsbestick:
Fina salladsbestick:

Fler Härliga Recept

One Pot ärtpasta

Majskolvar

Fyllda portobellosvampar

Apelsinkyckling

Lövbiff med varm bönsallad

Sallader

Grönkåls-cheesecake

Baguetter med ost och basilika

Höstspöken

Valnötskex

Havrekakor med kardemumma

Havrepannkakor

Potatis- och purjofritters

Polenta med tomat- och svampsås

Zucchinispaghetti

Bakad blomkål med kryddsmör