Smart potatissallad

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Cirka 6 personer:

1 kg färskpotatis

1 knippe rädisor, gärna avlånga

1/2 gurka

Dressing 1:

1 dl neutral rapsolja

1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda

1 krm peppar

 

Dressing 2:

2 msk dijonsenap

2 msk dragon- eller vitvinsvinäger

1 liten vitlöksklyfta

2 dl neutral rapsolja

salt och peppar

Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.

Skrapa och koka potatisen. Låt svalna och halvera småpotatisar, dela större i fler bitar. Ansa och halvera rädisorna. Skär gurkan i bitar. Blanda med potatisen.

Rör ihop dressing nummer ett. Rör ihop dijonsenap och vinäger till dressing nummer två. Riv eller pressa i vitlöken. Rör i oljan, lite taget till en slät dressing. Salta och peppra.

Häll dressingarna i två separata flaskor. Servera potatissalladen med dressingar för var och en att ringla över.

Tips!

Fördela allt i portionsburkar. Trevligt vid picknick.

Fler Härliga Recept

Bakad sötpotatis

Ljummen grapesallad

Fiskcurry

Vårsallad

Köttbullar med sommarörter

Sotad manchego

Sojabönsröra

Snittar

Salmalax med srirachamajonnäs

Ägg i tomatsås

Inlagda päron

Små laxmackor

Salmalax med wasabi

Sparrispaj med kronärtskocka

Grillbröd med löjromstopping

Klassisk lammstek