One Pot ärtpasta

Har du testat att låta pastan koka direkt i såsen någon gång? Det blir så krämigt och gott! Ärter, pasta och grädde är råvaror som ofta finns hemma. Så sätt igång och laga! Basilikan kan man utesluta eller byta ut mot persilja eller någon annan grön ört man gillar.

4 portioner:

3 dl frysta, gröna ärter

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

400 g valfri pasta, t ex penne eller fussili

3 dl vispgrädde eller vegetabiliskt alternativ

6 dl vatten

3/4 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl hackad, färsk basilika

1 dl riven parmesanost

 

Har du testat att låta pastan koka direkt i såsen någon gång? Det blir så krämigt och gott! Ärter, pasta och grädde är råvaror som ofta finns hemma. Så sätt igång och laga! Basilikan kan man utesluta eller byta ut mot persilja eller någon annan grön ört man gillar.

Ta fram ärterna ur frysen så att de tinar lite. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olivoljan i en rymlig kastrull utan att den får färg. Tillsätt okokt pasta, grädde, vatten, salt och peppar. Koka på medelvärme utan lock, lika länge som koktiden anger på pastapaketet.  Rör om då och då så att det inte fastnar i botten på kastrullen. Rör ner ärterna och hälften av basilikan. Låt koka i ytterligare någon minut. Strö över resten av basilikan.Servera med riven parmesan.

Tips!

Om du tycker att pastan ska bli ännu såsigare så kan manröra ner lite extra vatten på slutet. Om du gillar citronskal så är det ärjättegott att strö över pastan.

 

Användbart här: Klicka på trägaffeln så länkas du till webbshoppen!
Användbart här: Klicka på trägaffeln så länkas du till webbshoppen!

Fler Härliga Recept

Citronpaj med Italiensk maräng

Variation på julgröt

Bakad sötpotatis

Falafelbiffar med rödbeta

Caesarsallad med grillad kål

Spaghetti med linsbolognese

Pärlande julfrukt

Brödpaket med sojafärs

Pavlovakrans

Ankbröst med tryffelsky

Soppa med jordärtskocka

Nudelsoppa med kyckling

Vårsallad

Inlagda päron

Jordgubbstårta

Grillbröd med löjromstopping