One Pot ärtpasta

Har du testat att låta pastan koka direkt i såsen någon gång? Det blir så krämigt och gott! Ärter, pasta och grädde är råvaror som ofta finns hemma. Så sätt igång och laga! Basilikan kan man utesluta eller byta ut mot persilja eller någon annan grön ört man gillar.

4 portioner:

3 dl frysta, gröna ärter

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

400 g valfri pasta, t ex penne eller fussili

3 dl vispgrädde eller vegetabiliskt alternativ

6 dl vatten

3/4 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl hackad, färsk basilika

1 dl riven parmesanost

 

Har du testat att låta pastan koka direkt i såsen någon gång? Det blir så krämigt och gott! Ärter, pasta och grädde är råvaror som ofta finns hemma. Så sätt igång och laga! Basilikan kan man utesluta eller byta ut mot persilja eller någon annan grön ört man gillar.

Ta fram ärterna ur frysen så att de tinar lite. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olivoljan i en rymlig kastrull utan att den får färg. Tillsätt okokt pasta, grädde, vatten, salt och peppar. Koka på medelvärme utan lock, lika länge som koktiden anger på pastapaketet.  Rör om då och då så att det inte fastnar i botten på kastrullen. Rör ner ärterna och hälften av basilikan. Låt koka i ytterligare någon minut. Strö över resten av basilikan.Servera med riven parmesan.

Tips!

Om du tycker att pastan ska bli ännu såsigare så kan manröra ner lite extra vatten på slutet. Om du gillar citronskal så är det ärjättegott att strö över pastan.

 

Användbart här:
Användbart här:
Pastatång:

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

Grönsaksgryta

Zucchinipytt med tofu

Aubergine- och tomatgratäng

Lasagne med kronärtskocka

Spenatomelett i ugn

Torta di Nonna

Sallad på burk

Couscous med betor

Påsktårta

Sparrispizza med jordärtskocka

Grönsaker med ärtdipp

Rågrillad sparris

Palsternacks-gratäng

Polenta med tomat- och svampsås

Ricottaplättar med spenat