Köttbullarna har ett litet sting av svensk senap och härligt somrig smak av örter. Senap och örter kan uteslutas för helt neutrala köttbullar.
Cirka 50 stycken:
1 dl mjölk
1 ägg
2 msk ströbröd
1 liten gul lök, gärna knipplök
smör till stekning
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 msk konc kalvfond
1 msk klassisk senap, typ Slotts
1 dl finhackade färska, svenska örter, t ex timjan, persilja och dill
1/2 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
Köttbullarna har ett litet sting av svensk senap och härligt somrig smak av örter. Senap och örter kan uteslutas för helt neutrala köttbullar.
Rör ihop mjölk, ägg och ströbröd i en bunke. Skala och hacka löken mycket fint. Fräs den mjuk och genomskinlig i smör i en panna. Låt svalna lite. Tillsätt löken med nötfärs, fläskfärs, kalvfond, senap, örter, salt och peppar i mjölkblandningen. Arbeta ihop väl till en jämn färs. Stek gärna en liten provbulle och smaka av kryddningen. Rulla och stek små köttbullar i omgångar i smör i en panna på medelvärme i ca 5 minuter.