Senapssill med twist

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

1 förp. 5-minuters sill (420 g)

2 msk sötstark senap

1 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk dijonsenap

1/2 dl neutral rapsolja

1 tsk strösocker

1/2 dl grädde

1 msk crème fraiche

1/2 dl finhackad dill

ev 1 krm salt

nymald vitpeppar

 

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.

Fler Härliga Recept

Klar citronsill

Pärlande julfrukt

Vårsallad med couscous

Julbröd

Torsk med brynt kaprissmör

Små polkamaränger

Ljummen grapesallad

Glöggsangria

Apelsin i rödbetslag

Auberginer med tomatbönor

Blomkål med saffran

Salmalax med srirachamajonnäs

Fikonkaka med saffran

Ölkokta blåmusslor

Rågpanerad strömming

Vit sparrissoppa