Senapssill med twist

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

1 förp. 5-minuters sill (420 g)

2 msk sötstark senap

1 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk dijonsenap

1/2 dl neutral rapsolja

1 tsk strösocker

1/2 dl grädde

1 msk crème fraiche

1/2 dl finhackad dill

ev 1 krm salt

nymald vitpeppar

 

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.

Fler Härliga Recept

Grönkåls-cheesecake

Glöggtiramisu

Späd sparrissallad med majovinägrette

Sparrispaj med kronärtskocka

Chokladtårta med praliné

Grönkålsform

Apelsinsallad med fänkål

Citronsnittar

Lussebullar

Klar löksill med äpple

Saffransmazarin

Köttbullar med sommarörter

Rödkål med enbär och feta

Asiatisk sesamlax

Potatissallad med saffran

Morot- och grapesallad