Senapssill med twist

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

1 förp. 5-minuters sill (420 g)

2 msk sötstark senap

1 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk dijonsenap

1/2 dl neutral rapsolja

1 tsk strösocker

1/2 dl grädde

1 msk crème fraiche

1/2 dl finhackad dill

ev 1 krm salt

nymald vitpeppar

 

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.

Fler Härliga Recept

Saffransglass med honungsrostade nötter

Sega chokladcookies

No bake cheesecake

Citronsnittar

Rödkål med enbär och feta

Sparrispaj med kronärtskocka

Hemgjord glögg

Apelsinsallad med fänkål

Nudlar med viltskav

Påsktårta

Havregröt på två vis

Sparrispizza med jordärtskocka

Currykyckling med gula ärter

Fibergröt med rörda blåbär

Spansk tortilla

Rabarberflarn till många