Senapssill med twist

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

1 förp. 5-minuters sill (420 g)

2 msk sötstark senap

1 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk dijonsenap

1/2 dl neutral rapsolja

1 tsk strösocker

1/2 dl grädde

1 msk crème fraiche

1/2 dl finhackad dill

ev 1 krm salt

nymald vitpeppar

 

Ett trevligt sätt att variera den klassiska senapssillen är att blanda några olika sorters senap. Lite crème fraiche ger en god syra. Sillen håller i kyl i 2-3 dagar.

Häll av lagen från sillen. Torka av sillfiléerna med hushållspapper. Skär dem i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop senapssorterna med olja, socker och grädde. Rör ner crème fraiche och dill. Peppra. Vänd ner sillen i såsen. Smaka av och salta om det behövs. Lägg över i en burk. Låt mogna i kyl över natten.

Fler Härliga Recept

Morot- och grapesallad

Apelsinsallad med fänkål

Torta di Nonna

Apelsin i rödbetslag

Klar löksill med äpple

Sparrispizza med jordärtskocka

Glöggsangria

Senapsslungad brysselkål

Grönkålssoppa

Apelsinkaka

Citronsnittar

Grönkålsform

Krämig äggsallad

Crostinis med getost & sparris

Vårsallad

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar