Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Rosépepparsill

Klar fänkålssill med ingefära

Senapssill med twist

Grillad lättgravad laxsida

Baba ganouj

Bondpaj med broccoli

Kokta ägg med romröra

Klassisk lammstek

Späd sparrissallad med majovinägrette

Fiskcurry

Asiatisk sesamlax

No bake cheesecake

Rågpanerad strömming

Lax med forellrom

Ölkokta blåmusslor

Vit sparrissoppa