Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Krämig äggsallad

Klar fänkålssill med ingefära

Rågpanerad strömming

Citronpaj med Italiensk maräng

No bake mangocheesecake

Rosépepparsill

Rågrillad sparris

Ljummen grapesallad

Lax med forellrom

Kokta ägg med romröra

Sparrispaj med kronärtskocka

Musseltomatgryta

Salmalax med srirachamajonnäs

Halstrad pilgrimsmussla

Ölkokta blåmusslor

Späd sparrissallad med majovinägrette