Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Pestobakad lax

Ölkokta blåmusslor

Fiskcurry

Currysill med äpple

Torta di Nonna

Bondpaj med broccoli

Musseltomatgryta

Klar citronsill

Lax med forellrom

Vårsallad med couscous

Sparrispaj med kronärtskocka

Citronsnittar

Baba ganouj

Crostinis med getost & sparris

Senapssill med twist

Grillad lättgravad laxsida