Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Vårsallad

Musseltomatgryta

Klar löksill med äpple

Baba ganouj

Lax med forellrom

Salmalax med srirachamajonnäs

Asiatisk sesamlax

Fiskcurry

Sojabönsröra

Pavlovakrans

Vit sparrissoppa

Rosépepparsill

Sparrispizza med jordärtskocka

Vit sparris med brynt kaprissmör

Crostinis med getost & sparris