Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Lax med forellrom

Senapssill med twist

Späd sparrissallad med majovinägrette

Ljummen grapesallad

Sojabönsröra

Fiskcurry

Rosépepparsill

Sparrispizza med jordärtskocka

Salmalax med srirachamajonnäs

Kokta ägg med romröra

Klar fänkålssill med ingefära

Pestobakad lax

Asiatisk sesamlax

Sjyssta rårakor

No bake cheesecake