Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Morot- och grapesallad

Klar fänkålssill med ingefära

Klar citronsill

Citronpaj med Italiensk maräng

Späd sparrissallad med majovinägrette

Krämig äggsallad

Grillad lättgravad laxsida

Enkel rabarberpaj

Torta di Nonna

No bake mangocheesecake

Passionskaka med frosting

Vårsallad

Rabarberflarn till många

Sparrispaj med kronärtskocka

Vallmofrökaka

Apelsinsallad med passion