Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Sojabönsröra

Sjyssta rårakor

Torsk med brynt kaprissmör

Sparrispizza med jordärtskocka

Späd sparrissallad med majovinägrette

Deviled eggs

Morot- och grapesallad

Rabarberflarn till många

Fishtaco

Senapssill med twist

Rågpanerad strömming

Vårsallad

Kokta ägg med romröra

Musseltomatgryta

No bake cheesecake

Sparrispaj med kronärtskocka