Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Sparrispizza med jordärtskocka

Sotad manchego

Hemgjord glögg

Klar löksill med äpple

Klar citronsill

Salmalax med srirachamajonnäs

Grillad lättgravad laxsida

Ölkokta blåmusslor

Torta di Nonna

Kokta ägg med romröra

Lax med forellrom

Asiatisk sesamlax

Torsk med brynt kaprissmör

Musseltomatgryta

Klar fänkålssill med ingefära

Apelsinsallad med passion