Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Torta di Nonna

Salmalax med srirachamajonnäs

Klassisk lammstek

Torsk med brynt kaprissmör

Rågpanerad strömming

Vit sparris med brynt kaprissmör

Deviled eggs

Vit sparrissoppa

Krämig äggsallad

Vårsallad

Sparrispizza med jordärtskocka

Rågrillad sparris

Klar löksill med äpple

Ölkokta blåmusslor

Musseltomatgryta

Köttbullar med sommarörter