Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Pestobakad lax

Bondpaj med broccoli

Grillad lättgravad laxsida

Sparrispaj med kronärtskocka

Chokladpannacottapaj

Påsktårta

Fläskfilé med gräddig sky

Sotad manchego

Rågpanerad strömming

No bake cheesecake

Musseltomatgryta

Saffransglass med honungsrostade nötter

Rosépepparsill

Kokta ägg med romröra

Halstrad pilgrimsmussla

Rågrillad sparris