Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Torta di Nonna

Citronsnittar

Sojabönsröra

Kokta ägg med romröra

Rågpanerad strömming

Apelsinsallad med passion

Pestobakad lax

Klassisk lammstek

Grillad lättgravad laxsida

Vit sparris med brynt kaprissmör

Senapssill med twist

Sjyssta rårakor

Bondpaj med broccoli

Enkel rabarberpaj

Passionskaka med frosting

Salmalax med srirachamajonnäs