Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Rågrillad sparris

Klar löksill med äpple

Klassisk lammstek

Citronpaj med Italiensk maräng

No bake cheesecake

Späd sparrissallad med majovinägrette

Ölkokta blåmusslor

No bake mangocheesecake

Morot- och grapesallad

Asiatisk sesamlax

Sparrispaj med kronärtskocka

Baba ganouj

Apelsinsallad med passion

Crostinis med getost & sparris

Rabarberflarn till många