Currysill med äpple

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Till 1 rejäl burk:

3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet

Sås:

1/2 rödlök

1/2 rött äpple

2 dl ekologisk crème fraiche

2 msk lättmajonnäs

3/4 tsk currypulver

några droppar flytande honung

1 msk brännvin

några stänk worchstersås

1/2 dl finskuren gräslök

1/2 dl finskuren dill

ev en nypa salt

nymalen svartpeppar

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Skär matjesfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar. Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt gärna dra någon timme före servering.

Sillen håller i 2-3 dagar i kylen.

 

Foto: Joel Wåréus

 

 

 

Tips!

Det blir verkligt gott att även använda 5-minuters sill.

Fler Härliga Recept

Auberginer med tomatbönor

Späd sparrissallad med majovinägrette

Variation på julgröt

Lax med forellrom

Vårsallad med couscous

Fishtaco

Havrekakor med variation

Ljummen grapesallad

Saffranssnurror

Senapssill med twist

Currysill med äpple

Chokladgranar

Rödkål med enbär och feta

Chokladpannacottapaj

Citronsnittar

Chokladkolor med flingsalt