Currysill med äpple

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Till 1 rejäl burk:

3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet

Sås:

1/2 rödlök

1/2 rött äpple

2 dl ekologisk crème fraiche

2 msk lättmajonnäs

3/4 tsk currypulver

några droppar flytande honung

1 msk brännvin

några stänk worchstersås

1/2 dl finskuren gräslök

1/2 dl finskuren dill

ev en nypa salt

nymalen svartpeppar

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Skär matjesfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar. Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt gärna dra någon timme före servering.

Sillen håller i 2-3 dagar i kylen.

 

Foto: Joel Wåréus

 

 

 

Tips!

Det blir verkligt gott att även använda 5-minuters sill.

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Klar citronsill

Chokladkolor med flingsalt

Små laxmackor

Halstrad pilgrimsmussla

Senapsslungad brysselkål

Glöggtiramisu

Sparrispaj med kronärtskocka

Rosépepparsill

Musseltomatgryta

Chokladtårta med praliné

Rödkål med enbär och feta

Chokladpannacottapaj

Vallmofrökaka

Saffranssnurror

Kokta ägg med romröra