Currysill med äpple

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Till 1 rejäl burk:

3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet

Sås:

1/2 rödlök

1/2 rött äpple

2 dl ekologisk crème fraiche

2 msk lättmajonnäs

3/4 tsk currypulver

några droppar flytande honung

1 msk brännvin

några stänk worchstersås

1/2 dl finskuren gräslök

1/2 dl finskuren dill

ev en nypa salt

nymalen svartpeppar

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Skär matjesfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar. Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt gärna dra någon timme före servering.

Sillen håller i 2-3 dagar i kylen.

 

Foto: Joel Wåréus

 

 

 

Tips!

Det blir verkligt gott att även använda 5-minuters sill.

Fler Härliga Recept

Rågrillad sparris

Chokladkolor med flingsalt

Crostinis med getost & sparris

Vårsallad med couscous

Vallmofrökaka

Lax med forellrom

Apelsinsaft

Saffransmazarin

Späd sparrissallad med majovinägrette

Rosépepparsill

Apelsinkaka

Bondpaj med broccoli

Citronsnittar

Julbröd

Klar fänkålssill med ingefära

Musseltomatgryta