Currysill med äpple

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Till 1 rejäl burk:

3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet

Sås:

1/2 rödlök

1/2 rött äpple

2 dl ekologisk crème fraiche

2 msk lättmajonnäs

3/4 tsk currypulver

några droppar flytande honung

1 msk brännvin

några stänk worchstersås

1/2 dl finskuren gräslök

1/2 dl finskuren dill

ev en nypa salt

nymalen svartpeppar

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.

Skär matjesfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar. Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt gärna dra någon timme före servering.

Sillen håller i 2-3 dagar i kylen.

 

Foto: Joel Wåréus

 

 

 

Tips!

Det blir verkligt gott att även använda 5-minuters sill.

Fler Härliga Recept

Variation på julgröt

Passionskaka med frosting

Sparrispizza med jordärtskocka

Blomkål med saffran

Torta di Nonna

Vit sparris med brynt kaprissmör

Potatissallad med saffran

Lingonpäron

Sjyssta rårakor

Frasiga dadelstänger

Palsternacks-gratäng

Små polkamaränger

Apelsinsallad med fänkål

Köttbullar med sommarörter

Kokta ägg med romröra

Bondpaj med broccoli