Asiatisk sesamlax

En riktig vardagshjälte. Snabb och god helt enkelt. Välj antingen sushiris som tar lite längre tid att koka, eller snabbris jasmin som går riktigt snabbt.

4 portioner:

500 g laxfilé

1 dl japansk soja

1 msk finriven ingefära

2 msk sesamolja

2 msk sesamfrö

1 lime

En riktig vardagshjälte. Snabb och god helt enkelt. Välj antingen sushiris som tar lite längre tid att koka, eller snabbris jasmin som går riktigt snabbt.

Sätt ugnen på 125°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i ca 2 cm stora kuber. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda soja med ingefära och sesamolja. Vänd runt med laxen och sprid ut den glest. Strö över sesamfrön. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min tills laxen känns precis klar. Servera laxen med ris och limeklyfta.

 Foto: Lina Eriksson

När är fisken klar?

När fisken börjar släppa äggviteämnen är den klar. Det syns då det sipprar ut lite vitt ur laxen.

Fler Härliga Recept

Halstrad pilgrimsmussla

Klar citronsill

Senapssill med twist

Rågpanerad strömming

Små laxmackor

Lax med forellrom

Fiskcurry

Currysill med äpple

Salmalax med srirachamajonnäs

Rosépepparsill

Asiatisk sesamlax

Musseltomatgryta

Ölkokta blåmusslor

Klar löksill med äpple

Fishtaco

Kokta ägg med romröra