Fishtaco

Favoriten tacos blir supergod med fisk. Förbered tillbehören först, så att det är förberett och klart när fisken är varm och det är dags att äta. Variera tillbehör efter säsong och vad som finns hemma. Fisken ska vara KRAV eller MSC-märkt. Ladda ner WWF:s fiskguiden som app, då kan man se vilken fisk som är bra miljöval just nu, då kan man vara säker på att man valt sjysst miljöval.

4 portioner:

400 g Tilapia- eller gösfilé

2 msk rapsolja

1 dl ströbröd eller panko

3/4 tsk salt

1-2 krm cayennepeppar

Kål- och majssallad:

1 klyfta vitkål (ca 250 g)

1/2 tsk salt

1 dl majskorn

1 dl majonnäs eller matyoghurt

Tillbehör:

majstorillabröd, gurktärningar, färsk koriander, limeklyftor, ev tärnad mango

Favoriten tacos blir supergod med fisk. Förbered tillbehören först, så att det är förberett och klart när fisken är varm och det är dags att äta. Variera tillbehör efter säsong och vad som finns hemma. Fisken ska vara KRAV eller MSC-märkt. Ladda ner WWF:s fiskguiden som app, då kan man se vilken fisk som är bra miljöval just nu, då kan man vara säker på att man valt sjysst miljöval.

Sätt ugnen på 250°. Finstrimla eller riv kålen och lägg i en bunke. Strö över saltet och krama in lite i kålen. Ställ åt sidan medan du lagar fisken. Skär fisken i cirka 3 cm stora bitar och lägg i en plastpåse. Häll i oljan och skaka runt lite. Tillsätt ströbröd eller panko, salt och cayenne. Skaka påsen försiktigt. Sprid ut fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.

Krama ur eventuell vätska ur kålen och lägg den i en skål. Tillsätt majs och majonnäs eller matyoghurt (eller blanda båda). Rör om väl och smaka av med lite extra salt om det behövs. Ugnsbaka fisken i 8-10 minuter tills den är gyllene. Ställ fram på bordet och låt var och en plocka ihop sin egen taco.

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips!

Det är enkelt och smart att baka fisken i ugnen, men det går även bra att steka den runt om i olja i en stekpanna.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Kikärtsfritters med tillbehör

Minsestrone

Salmalax med srirachamajonnäs

Rödbetsplättar med pestoklick

Zucchinipytt med tofu

Couscous med betor

Fiskcurry

Bakad blomkål med kryddsmör

Lax med forellrom

Rosépepparsill

Havregröt på två vis

Blåbärsglasstårta

Grönsakscurry

Vårsallad

Morotsbröd

Rödkål med enbär och feta