Halstrad pilgrimsmussla

Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.

4 portioner:

6 pilgrimsmusslor

2 dl fina, små ärter

finrivet skal och saft av 1/2 lime

3-4 msk olivolja

2 msk finhackad, färsk mynta

1 schalottenlök

smör till stekning

salt och peppar

Med ärtcrème och mynta blir detta så fräscht och gott att servera som förrätt.

Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp ärterna i en kastrull. Skölj i kallt vatten. Mixa ärterna släta med 1-2 msk olivolja, limeskal- och saft. Mosa genom en sil så att alla skalrester försvinner. Salta och peppra.  Lägg över ärtcrèmen i en liten skål och täck med ett lager olivolja så att den inte mörknar (om den förbereds). Rör ihop mynta med 2 msk olivolja. (hit går det bra att förbereda.)

Vid servering; skala och finhacka schalottenlöken. Stek musslorna hastigt på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra. Hällav den täckande oljan från ärtcrèmen, klicka ut den på tallrikar. Lägg på musslorna och toppa med myntaolja, schalottenlök och eventuellt myntablad.

 

 

Fler Härliga Recept

Äppelsmulpaj med lingon

Rödbetsplättar med pestoklick

Rosépepparsill

Musseltomatgryta

Bakad rotselleri

Ägg i tomatsås

Vaniljhjärtan

Vit sparris med brynt kaprissmör

Auberginecurry

Burritos med chipotle

Rotfruktssoppa

Fiskcurry

Tomatpaj

Klar citronsill

Passionskaka med frosting

Grönkåls-cheesecake