Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Zucchinifritters

Späd sparrissallad med majovinägrette

Sparrispaj med kronärtskocka

Bakad rotselleri

Rågpanerad strömming

Lax med forellrom

Grillad lättgravad laxsida

Klar citronsill

Klassisk lammstek

Ölkokta blåmusslor

Vit sparris med brynt kaprissmör

Majskolvar

Torta di Nonna

Citronsnittar

Enkel rabarberpaj

No bake cheesecake