Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Sallad på burk

Rågrillad sparris

Klar citronsill

Ljummen grapesallad

Senapsslungad brysselkål

Grönkålsform

Asiatisk sesamlax

Sparrispizza med jordärtskocka

Tomatgratäng med fetaost

Currysill med äpple

Bakad sötpotatis

Grillad lättgravad laxsida

Vårsallad

Rödkål med enbär och feta

Inbakad fetaost

Snittar