Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Tips!

Klipp gärna över lite gräslök

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Majskolvar

Baba ganouj

Köttbullar med sommarörter

Blomkål med saffran

Smart potatissallad

Späd sparrissallad med majovinägrette

Palsternacks-gratäng

Grillbröd med löjromstopping

Valnötskex

Citronpaj med Italiensk maräng

Zucchinifritters

Bakad rotselleri

Krispig citronpotatis

Salmalax med srirachamajonnäs

Torsk med brynt kaprissmör

Currysill med äpple