Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Tips!

Klipp gärna över lite gräslök

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grönsaker med ärtdipp

Tomatgratäng med fetaost

Fishtaco

Sparrispizza med jordärtskocka

Majskolvar

Citronpaj med Italiensk maräng

Grillbröd med löjromstopping

Currysill med äpple

Prosciutto & melon

Ölkokta blåmusslor

Sotade lökar

Zucchinifritters

Deviled eggs

Rågpanerad strömming

Majskolvar

Ljummen grapesallad