Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Pestobakad lax

Ölkokta blåmusslor

Rågpanerad strömming

Citronsnittar

Mozzarella & blodapelsin

Baba ganouj

Snittar

Grillad lättgravad laxsida

Rosépepparsill

Bakad sötpotatis

Citronpaj med Italiensk maräng

Kokta ägg med romröra

No bake cheesecake

Bakad rotselleri

Pavlovakrans

Grönkålsform