Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Tomatgratäng med fetaost

Sotade lökar

Rödkål med enbär och feta

Rabarberflarn till många

Halstrad pilgrimsmussla

Bondpaj med broccoli

Currysill med äpple

Mangold med mandlar

Grönsaker med ärtdipp

No bake mangocheesecake

Kokta ägg med romröra

Sparrispizza med jordärtskocka

Sallad på burk

Majskolvar

Fiskcurry

Chokladtårta med praliné