Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Tips!

Klipp gärna över lite gräslök

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Currysill med äpple

Deviled eggs

Små laxmackor

Mangold med mandlar

Apelsinsallad med passion

Saffransmazarin

Inbakad fetaost

Valnötskex

Zucchinifritters

Vit sparris med brynt kaprissmör

Tomatgratäng med fetaost

Klar citronsill

Grillbröd med löjromstopping

Mozzarella & blodapelsin

Krispig citronpotatis

Vallmofrökaka