Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Halstrad pilgrimsmussla

Currysill med äpple

Blomkål med saffran

Senapssill med twist

Klar löksill med äpple

Smart potatissallad

Deviled eggs

Majskolvar

Apelsinsallad med passion

Köttbullar med sommarörter

Citronpaj med Italiensk maräng

Rågpanerad strömming

Rågrillad sparris

Lax med forellrom

Bondpaj med broccoli

Kokta ägg med romröra