Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Fiskcurry

Apelsinsallad med passion

Sojabönsröra

Små laxmackor

Bondpaj med broccoli

Torta di Nonna

Klassisk lammstek

Vit sparris med brynt kaprissmör

Sparrispizza med jordärtskocka

Asiatisk sesamlax

Crostinis med getost & sparris

Prosciutto & melon

Varma citrusoliver

Halstrad pilgrimsmussla

Tomatgratäng med fetaost

Snittar