Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Citronsnittar

Vit sparris med brynt kaprissmör

Späd sparrissallad med majovinägrette

Rosépepparsill

Baba ganouj

Ölkokta blåmusslor

Kokta ägg med romröra

Mangold med mandlar

Pavlovakrans

Inbakad fetaost

Prosciutto & melon

Påsktårta

Palsternacks-gratäng

Crostinis med getost & sparris

Deviled eggs

Rabarberflarn till många