Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Tips!

Klipp gärna över lite gräslök

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Sparrispaj med kronärtskocka

Påsktårta

Bondpaj med broccoli

Krispig citronpotatis

Enkel rabarberpaj

Varma citrusoliver

Pavlovakrans

Bakad rotselleri

Grönsaker med ärtdipp

Majskolvar

Torsk med brynt kaprissmör

Morot- och grapesallad

Inbakad fetaost

Krämig äggsallad

Sparrispizza med jordärtskocka

Köttbullar med sommarörter