Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Torta di Nonna

Morot- och grapesallad

Senapsslungad brysselkål

Sparrispaj med kronärtskocka

Torsk med brynt kaprissmör

Majskolvar

Sallad på burk

Inbakad fetaost

Rågrillad sparris

Vårsallad

Majskolvar

Vit sparrissoppa

Currysill med äpple

No bake cheesecake

Grönsaker med ärtdipp

Mangold med mandlar