Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Tips!

Klipp gärna över lite gräslök

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Små laxmackor

Kokta ägg med romröra

Grönsaker med ärtdipp

Sjyssta rårakor

Morot- och grapesallad

Valnötskex

Klassisk lammstek

Halstrad pilgrimsmussla

Crostinis med getost & sparris

Krämig äggsallad

Vallmofrökaka

Sparrispaj med kronärtskocka

Grillbröd med löjromstopping

Klar citronsill

Grillad lättgravad laxsida

Krispig citronpotatis