Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Vit sparris med brynt kaprissmör

Rödkål med enbär och feta

Currysill med äpple

Apelsinsallad med passion

Sallad på burk

No bake mangocheesecake

Bondpaj med broccoli

Rabarberflarn till många

Sotad manchego

Klar löksill med äpple

Grillad lättgravad laxsida

Rosépepparsill

Palsternacks-gratäng

Salmalax med srirachamajonnäs

Majskolvar

Små laxmackor