Kokta ägg med romröra

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Cirka 6 personer:

6 ägg

6 skivor danskt rågbröd eller kavring

smör till stekning

1 knippe rädisor, gärna avlånga

 

Röra:

2 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

50 g stenbitsrom eller löjrom

salt och svartpeppar

Det enklaste är ofta det godaste. Prova att smörsteka kavring eller danskt rågbröd, det är grymt gott!

Rör ihop ingredienserna till röran. Lägg ner äggen i kokande vatten. Koka dem i 7 minuter, så blir de perfekt mellankokta. Stek brödskivorna gyllene i smör i en panna. Servera äggen med röran, smörstekt bröd och gärna även rädisor.

 

Fler Härliga Recept

Baba ganouj

Morot- och grapesallad

Lax med forellrom

Rosépepparsill

Rågrillad sparris

Påsktårta

Vit sparrissoppa

Smart potatissallad

Musseltomatgryta

Torsk med brynt kaprissmör

Bondpaj med broccoli

Sjyssta rårakor

Deviled eggs

Sojabönsröra

Pestobakad lax

Citronsnittar