Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Ölkokta blåmusslor

Rosépepparsill

Auberginer med tomatbönor

Klar fänkålssill med ingefära

Pestobakad lax

Glöggtiramisu

Vit sparris med brynt kaprissmör

Vallmofrökaka

Vit sparrissoppa

Rödkål med enbär och feta

Sega chokladcookies

Chokladpannacottapaj

Citronpaj med Italiensk maräng

Kokta ägg med romröra

Bondpaj med broccoli

Pavlovakrans