Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Torsk med brynt kaprissmör

Fiskcurry

Nudlar med viltskav

Gnocchi med svamp

Zucchinipytt med tofu

Bondpaj med broccoli

Julbröd

Frasiga dadelstänger

Köttbullar med sommarörter

Grönsakssoppa

Sjyssta rårakor

Vit sparrissoppa

Helgfrukost

Glöggsangria

Potatis- och purjofritters

Sojabönsröra