Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Apelsinkaka

Bondpaj med broccoli

Variation på julgröt

Köttbullar med sommarörter

Krämig äggsallad

Fröknäcke

Ljummen grapesallad

Rågpanerad strömming

Rosépepparsill

Vit sparrissoppa

Saffransmazarin

Kryddkringlor

No bake mangocheesecake

Citronpaj med Italiensk maräng

Julbröd

Fishtaco