Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Pestobakad lax

Klar löksill med äpple

Deviled eggs

Senapsslungad brysselkål

Passionskaka med frosting

Bondpaj med broccoli

Fikonkaka med saffran

Klassisk lammstek

Klar fänkålssill med ingefära

Lussebullar

Saffransglass med honungsrostade nötter

Klar citronsill

Fishtaco

Chokladkolor med flingsalt

Ölkokta blåmusslor