Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Sega chokladcookies

Torsk med brynt kaprissmör

Rödbetsplättar med pestoklick

Asiatisk sesamlax

Vit sparris med brynt kaprissmör

Chokladkolor med flingsalt

Ölkokta blåmusslor

Potatisbullar med rårörda lingon

Bakad rotselleri

Chokladtårta med praliné

Sparrispaj med kronärtskocka

Fiskcurry

Klar citronsill

Mozzarella & blodapelsin

Lax med forellrom