Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Vårsallad

Pasta med broccolipesto

Frasiga dadelstänger

Sega chokladcookies

Sotad manchego

Små laxmackor

Zucchinispaghetti

Quinoabiffar med avokadokräm

Vallmofrökaka

Bondpaj med broccoli

Sojabönsröra

Rabarberflarn till många

Morots- och ärtbollar

Vit sparris med brynt kaprissmör

Fikonkaka med saffran

Ljummen grapesallad