Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Morot- och grapesallad

Pärlande julfrukt

Varma citrusoliver

Veteotto

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Fikonkaka med saffran

Havrekakor med kardemumma

Saffransglass med honungsrostade nötter

Havregröt på två vis

Blomkål med saffran

Frasiga apelsinlängder med mandel

Zucchinispaghetti

Bakad rotselleri

Apelsin i rödbetslag

Frasiga dadelstänger

Glöggsangria