Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Salmalax med srirachamajonnäs

Klar citronsill

Kokta ägg med romröra

Sparrispizza med jordärtskocka

Chokladpannacottapaj

Rågpanerad strömming

Bondpaj med broccoli

Apelsinsallad

Crostinis med getost & sparris

Glöggtiramisu

Havrekakor med variation

Torsk med brynt kaprissmör

Rågrillad sparris

Lussebullar

Sojabönsröra

Sjyssta rårakor