Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Passionskaka med frosting

Hemgjord glögg

Grönkåls-cheesecake

Rabarberflarn till många

Fröknäcke

Glöggtiramisu

Vårsallad

Saffransglass med honungsrostade nötter

Vit sparris med brynt kaprissmör

Auberginer med tomatbönor

Små laxmackor

No bake cheesecake

Sjyssta rårakor

Fikonkaka med saffran

Frasiga dadelstänger

Små polkamaränger