Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Grönkålssoppa

Klar citronsill

No bake cheesecake

Hemgjord glögg

Pärlande julfrukt

Variation på julgröt

Rabarberflarn till många

Fröknäcke

Havrekakor med variation

Halstrad pilgrimsmussla

Passionskaka med frosting

Saffransglass med honungsrostade nötter

Senapssill med twist

No bake mangocheesecake

Citronpaj med Italiensk maräng

Currysill med äpple