Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Citronpaj med Italiensk maräng

Klar löksill med äpple

Bondpaj med broccoli

Fishtaco

Klar citronsill

Halstrad pilgrimsmussla

Chokladgranar

Små laxmackor

Salmalax med srirachamajonnäs

Pärlande julfrukt

Havrekakor med variation

Senapssill med twist

Vårsallad

Apelsinsallad med passion

Fröknäcke