Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Vårsallad

Asiatisk sesamlax

Pestobakad lax

Klar citronsill

Havrekakor med kardemumma

Vallmofrökaka

Frasiga dadelstänger

Fikonkaka med saffran

Morot- och grapesallad

Späd sparrissallad med majovinägrette

Vit sparris med brynt kaprissmör

Sparrispaj med kronärtskocka

Köttbullar med sommarörter

Klassisk lammstek

Ölkokta blåmusslor