Små laxmackor

Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.

8 små mackor:

8 halverade skivor levainbröd (eller ett annat gott bröd)

smör och olja

180 g salmalax

2-3 msk forellrom

dillvippor

citronklyftor

Avokadocrème:

2 ätmogna avokados

1 msk crème fraiche eller gräddfil

2 tsk saft av citron

salt och peppar

 

Härligt generösa och matiga snittar. Förbered bröden i god tid. Skiva upp laxen och gör crèmen. Sen är det enkelt att lägga ihop de vackra snittarna strax före servering.

Avokadocrème: Halvera och gröp ur avokadon. Mixa ingredienserna till en slät crème. Sala och peppra. Stek bröden gyllene i smör och olja på båda sidor. Låt kallna. Skär laxen i 16 skivor. Fördela på bröden. Toppa med avokadocrème, forellrom och dillvippor. Servera med citronklyftor.

Foto: Lina Eriksson

 

 

Fler Härliga Recept

Valnötskex

Crostinis med getost & sparris

Rabarberflarn till många

Majskolvar

Vårsallad

Musseltomatgryta

Salmalax med srirachamajonnäs

Prosciutto & melon

Sojabönsröra

Sparrispaj med kronärtskocka

Grönsaker med ärtdipp

Salmalax med wasabi

Rågpanerad strömming

Pestobakad lax

Påsktårta

Halstrad pilgrimsmussla