Prosciutto & melon

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

4 portioner/10 portioner på buffé:

Cirka 200 g tunnskivad prosciutto, gärna San Daniele

2 mindre meloner, t ex 1 Cantaloup och 1 Tigermelon

flingsalt

balsamvinäger

Limevinägrette:

1 kruka oregano

1 dl olivolja

finrivet skal och saft av 1 lime

saft av 1 lime

svartpeppar

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

Vinägrette: Rör ihop oljan med limeskal- och limesaft. Peppra. Lägg upp skinka på ett rymligt fat.

Halvera och gröp ur kärnhusen på melonerna. ”Skeda” ur melonerna och lägg tillbaka i sina skal. Täck allt med plastfolie. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. 

Dag 2: Bryt oreganon grovt och rör ner i vinägretten. Ringla den över melonerna. Strö över ytterst lite flingsalt. Servera med balsamvinäger vid sidan av, för var och en att droppa över.

Fler Härliga Recept

Orchiette med mandelpesto

Salmalax med wasabi

Smart potatissallad

Inbakad fetaost

Zucchinifritters

Farrosallad med libakrutonger

Dragonkyckling

Sotad manchego

Rabarberbubbel

Mozzarella & blodapelsin

Deviled eggs

Majskolvar

Grillbröd med löjromstopping

Rosépepparsill

Varma citrusoliver

Snittar