Prosciutto & melon

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

4 portioner/10 portioner på buffé:

Cirka 200 g tunnskivad prosciutto, gärna San Daniele

2 mindre meloner, t ex 1 Cantaloup och 1 Tigermelon

flingsalt

balsamvinäger

Limevinägrette:

1 kruka oregano

1 dl olivolja

finrivet skal och saft av 1 lime

saft av 1 lime

svartpeppar

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

Vinägrette: Rör ihop oljan med limeskal- och limesaft. Peppra. Lägg upp skinka på ett rymligt fat.

Halvera och gröp ur kärnhusen på melonerna. ”Skeda” ur melonerna och lägg tillbaka i sina skal. Täck allt med plastfolie. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. 

Dag 2: Bryt oreganon grovt och rör ner i vinägretten. Ringla den över melonerna. Strö över ytterst lite flingsalt. Servera med balsamvinäger vid sidan av, för var och en att droppa över.

Fler Härliga Recept

Mozzarella & blodapelsin

Orchiette med mandelpesto

Majskolvar

Jordgubbar i cointreau

Salmalax med wasabi

Sparrispizza med jordärtskocka

Rabarberbubbel

Tomatpaj

Grillbröd med löjromstopping

Prosciutto & melon

Salmalax med srirachamajonnäs

Smart potatissallad

Snittar

Citronlakrits cheesecake i glas

Små laxmackor

Farrosallad med libakrutonger