Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Tomatgratäng med fetaost

Sallad på burk

Lasagne med kronärtskocka

Sparrispaj med kronärtskocka

Exotisk champagnefrukt

Friterade polentasticks

Bakad blomkål med kryddsmör

Quinotto med späda skott

Potatissallad med saffran

Spaghetti bolognese vego style

Smulpaj

Citronsnittar

Gnocchi med grönkål

Burritos med chipotle

Kokta ägg med romröra

Grönsakscurry