Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:
Mer plockmat:

Fler Härliga Recept

Grönkåls-cheesecake

Vit sparris med brynt kaprissmör

Spenat- och tomatris

Rosépepparsill

Vårsallad

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Späd sparrissallad med majovinägrette

Rågrillad sparris

Brieflarn med zucchini

Tomatpaj

Bakad sötpotatis

Morots- och ärtbollar

Misobakade auberginer

Bananglass

Lasagne med kronärtskocka

Soppa med jordärtskocka