Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:
Mer plockmat:

Fler Härliga Recept

Burritos med chipotle

Smart potatissallad

Grönsaker med ärtdipp

Vit sparrissoppa

Caesarsallad med grillad kål

Quinotto med späda skott

Senapsslungad brysselkål

Helgfrukost

Bananglass

Spaghetti bolognese vego style

Vallmofrökaka

Supergrön soppa

Grillbröd med löjromstopping

Grönkålsform

Palsternacks-gratäng

Tomatsoppa med ricottagnocchi