Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Ugnspannkaka

Supergrön soppa

Krispig citronpotatis

Blomkål med saffran

Melonsallad med bondbönor

Frasiga palsternackor

Bakad fänkål med clementin

Eton Mess apelsin

Quinoabiffar med avokadokräm

Inlagda päron

Apelsinsaft

Grillad gurka med silkestofu

Tabboulet med rödbetor

Deviled eggs

Sallad på burk

Spaghetti bolognese vego style