Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:
Mer plockmat:

Fler Härliga Recept

Pasta med broccolipesto

Rågrillad sparris

Jordgubbar i cointreau

Bananglass

Helgfrukost

Potatis- och purjofritters

Grillbröd med löjromstopping

Senapsslungad brysselkål

Quinoabiffar med avokadokräm

Quinotto med späda skott

Rabarberlemonad

Bakad rotselleri

Köttbullar med sommarörter

Inbakad fetaost

Tomatgryta med aubergine

hallonkräm