Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

One Pot ärtpasta

Jordgubbar i cointreau

Potatissallad med saffran

Rotfruktssoppa

Gul ärthoummus

Majskolvar

Frasiga apelsinlängder med mandel

Auberginegryta med svartkål

Salmalax med srirachamajonnäs

Morot- och grapesallad

Tomatpaj

Majskolvar

Apelsinkyckling

Eton Mess apelsin

Råkostsallad