Rödkål med enbär och feta

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

4 portioner eller 10 portioner på julbord:

1 1/2 kg rödkål

1 gul lök

10 enbär

2 msk smör

2 msk olivolja

2 msk råsocker

1 tsk salt

3 msk balsamvinäger

1 dl vatten

150 g fetaost

1 dl saltrostade pumpakärnor

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

Strimla rödkålen. Skala och finhacka löken. Mortla enbären. Fräs rödkål och lök i smör och olivolja i en rymlig panna i ca 3 minuter. Tillsätt enbär och socker, låt fräsa i ytterligare ca 2 min.Salta. Häll på balsamvinäger och låt fräsa in. Häll på vattnet. Låt koka på svag värme under lock i ca 15 min. Strö över pumpakärnor och smula över fetaost vid servering.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Vit sparris med brynt kaprissmör

Ricottaplättar med spenat

Havrekakor med kardemumma

Currysill med äpple

Tabboulet med rödbetor

Potatis- och purjofritters

Grönkålsform

Fyllda portobellosvampar

Blåbärsglasstårta

Fröknäcke

Rödbetsplättar med pestoklick

Fikonkaka med saffran

Julbröd

Fibergröt med rörda blåbär

Currykyckling med gula ärter