Rödkål med enbär och feta

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

4 portioner eller 10 portioner på julbord:

1 1/2 kg rödkål

1 gul lök

10 enbär

2 msk smör

2 msk olivolja

2 msk råsocker

1 tsk salt

3 msk balsamvinäger

1 dl vatten

150 g fetaost

1 dl saltrostade pumpakärnor

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

Strimla rödkålen. Skala och finhacka löken. Mortla enbären. Fräs rödkål och lök i smör och olivolja i en rymlig panna i ca 3 minuter. Tillsätt enbär och socker, låt fräsa i ytterligare ca 2 min.Salta. Häll på balsamvinäger och låt fräsa in. Häll på vattnet. Låt koka på svag värme under lock i ca 15 min. Strö över pumpakärnor och smula över fetaost vid servering.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Senapssill med twist

Havregröt på två vis

Vit sparris med brynt kaprissmör

Potatis- och purjofritters

Mangold med mandlar

Polenta med tomat- och svampsås

Frasiga dadelstänger

Grillad gurka med silkestofu

Äppelsmulpaj med lingon

Köttbullar med sommarörter

Currykyckling med gula ärter

Auberginecurry

Zucchinipytt med tofu

Vårsallad med couscous

Rågpanerad strömming

Pärlande julfrukt