Görn Smoothie

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

4 portioner eller 10 portioner på julbord:

1 1/2 kg rödkål

1 gul lök

10 enbär

2 msk smör

2 msk olivolja

2 msk råsocker

1 tsk salt

3 msk balsamvinäger

1 dl vatten

150 g fetaost

1 dl saltrostade pumpakärnor

Enbär och rödkål är enastående gott ihop. Den salta osten på toppen ger fin balans mot den sötare kålen.

Strimla rödkålen. Skala och finhacka löken. Mortla enbären. Fräs rödkål och lök i smör och olivolja i en rymlig panna i ca 3 minuter. Tillsätt enbär och socker, låt fräsa i ytterligare ca 2 min.Salta. Häll på balsamvinäger och låt fräsa in. Häll på vattnet. Låt koka på svag värme under lock i ca 15 min. Strö över pumpakärnor och smula över fetaost vid servering.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Quinoabiffar med avokadokräm

Aubergine- och tomatgratäng

Öppen lasagne

Fibergröt med rörda blåbär

Sparrispaj med kronärtskocka

Havrekakor med variation

Muffinspannkakor

Vårsallad

Spaghetti bolognese vego style

Inbakad fetaost

Spaghetti med linsbolognese

Potatisbullar med rårörda lingon

Grönsaksrisotto

Fikonkaka med saffran

Viltstek & gratäng

Couscous med betor