Ljummen grapesallad

Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.

Cirka 4 portioner:

2 dl puylinser

2 blodgrape

100 g getost

80 g sköljd babyspenat

3 msk citronolja

100 g syrlig och krämig getost, t ex Falbygdens sotade

salt och peppar

Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.

Gör så här:

Koka linserna utan salt enligt anvisning på förpackningen.

Skär bort skalet från grapefrukten. Skär ut filéer mellanhinnorna och lägg i en skål. Pressa över saften.  

Häll av vattnet från linserna. Rör ner grape, spenat och citronolja. Smaka av med salt och peppar. Bryt över osten i bitar.

 

Smaker som matchar!

Den syrligt friska, och lätt bittra citrussmaken gifter sig på att fantastiskt vis med getosten och spenaten.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Halstrad pilgrimsmussla

Rostade morötter med vispad feta

Apelsinsallad med fänkål

Krämig äggsallad

Varma citrusoliver

Caesarsallad med grillad kål

Citronlakrits cheesecake i glas

Mangold med mandlar

Passionskaka med frosting

Rödkål med enbär och feta

Råkostsallad

Smart potatissallad

Apelsin i rödbetslag

Bondpaj med broccoli

Vårsallad med couscous

Små laxmackor