Ljummen grapesallad

Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.

Cirka 4 portioner:

2 dl puylinser

2 blodgrape

100 g getost

80 g sköljd babyspenat

3 msk citronolja

100 g syrlig och krämig getost, t ex Falbygdens sotade

salt och peppar

Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.

Gör så här:

Koka linserna utan salt enligt anvisning på förpackningen.

Skär bort skalet från grapefrukten. Skär ut filéer mellanhinnorna och lägg i en skål. Pressa över saften.  

Häll av vattnet från linserna. Rör ner grape, spenat och citronolja. Smaka av med salt och peppar. Bryt över osten i bitar.

 

Smaker som matchar!

Den syrligt friska, och lätt bittra citrussmaken gifter sig på att fantastiskt vis med getosten och spenaten.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Blodapelsinsorbet

Varma citrusoliver

Farrosallad med libakrutonger

Apelsin i rödbetslag

Köttbullar med sommarörter

Apelsinsallad med fänkål

Sojabönsröra

Frasiga apelsinlängder med mandel

Couscous med betor

Kokta ägg med romröra

Salmalax med srirachamajonnäs

Mandelkaka med citron

Små laxmackor

Apelsinsallad med passion

Klar löksill med äpple

Klar citronsill