Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Pärlande julfrukt

Äppelpizza & punschglass

Apelsin i rödbetslag

Glöggtiramisu

Bitterljuv citrussallad

Grillade nektariner med muscovadosås

Inlagda päron

Vallmofrökaka

Ljummen grapesallad

Sotad manchego

Chokladtårta med praliné

Citronpaj med Italiensk maräng

Varma citrusoliver

Citronlakrits cheesecake i glas

Spritz med granatäpple & apelsin

Chokladglassandwich med kolabottnar