Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Eton Mess

Bitterljuv citrussallad

Bakad frukt

Apelsinsallad med fänkål

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Rabarberflarn till många

Inlagda päron

Äppeltacos

Bakade päron med sesamkrisp

Lingonpäron

Apelsinsaft

Mandelkaka med citron

Bananglass

Apelsinkyckling

Stekta bananer med vispad mascarpone

Mozzarella & blodapelsin