Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Eton Mess

Exotisk champagnefrukt

Apelsinkyckling

Bitterljuv citrussallad

Apelsinsallad med passion

Bakad frukt

Jordgubbar i cointreau

Blodapelsinsorbet

Apelsinsaft

Vallmofrökaka

Rabarberflarn till många

Glöggtiramisu

Inlagda päron

Stekta bananer med vispad mascarpone

Glutenfri smulpaj

Eton Mess apelsin