Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Jordgubbar i cointreau

Mozzarella & blodapelsin

Lingonpäron

Apelsinsallad med fänkål

Grillade nektariner med muscovadosås

Apelsinsallad med passion

Varma citrusoliver

Sotad manchego

Chokladglassandwich med kolabottnar

Chokladmousse

Spritz med granatäpple & apelsin

Bakad fänkål med clementin

Apelsin i rödbetslag

Mandelkaka med citron

Inlagda päron

Frasiga apelsinlängder med mandel