Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Glöggtiramisu

Ljummen grapesallad

Grillade nektariner med muscovadosås

Chokladglass

Eton Mess apelsin

Bakade päron med sesamkrisp

Varma citrusoliver

Spritz med granatäpple & apelsin

Rabarberflarn till många

Apelsinsallad med passion

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Nyponsoppa

Vallmofrökaka

Mandelkaka med citron

Mozzarella & blodapelsin

Apelsinsallad