Chokladglass

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

4-6 portioner:

1 1/2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 msk honung

150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar

3 äggulor

2 dl florsocker

Servering:

kolasås

salta jordnötter

hallon

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.

 Foto: Lina Eriksson

Tips!

Utan glassmaskin gör du så här:

Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Spenatomelett i ugn

Currykyckling med gula ärter

Spaghetti bolognese vego style

Ugnspannkaka

Kikärtsfritters med tillbehör

Rödbetsrutor med citronfrosting

Sojabönsröra

Lasagne med kronärtskocka

Cheesecake med hasselnöt

Bakad rotselleri

Bakad frukt

Jordgubbstårta

Fläskfilé med gräddig sky

Torsk med brynt kaprissmör

Enkel rabarberpaj