Chokladglass

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

4-6 portioner:

1 1/2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 msk honung

150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar

3 äggulor

2 dl florsocker

Servering:

kolasås

salta jordnötter

hallon

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.

 Foto: Lina Eriksson

Tips!

Utan glassmaskin gör du så här:

Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

Höstspöken

Pavlovakrans

Sparrisrisotto

Soppa med jordärtskocka

Nudelsoppa med kyckling

Grönsaksrisotto

Lövbiff med varm bönsallad

Bakad rotselleri

Ankbröst med tryffelsky

Exotisk champagnefrukt

Svampburgare

Vallmofrökaka

Sparrisburgare

Sparrispaj med kronärtskocka

Apelsinsallad med passion