Chokladglass

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

4-6 portioner:

1 1/2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 msk honung

150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar

3 äggulor

2 dl florsocker

Servering:

kolasås

salta jordnötter

hallon

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.

 Foto: Lina Eriksson

Tips!

Utan glassmaskin gör du så här:

Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Glöggtiramisu

Rödbetsplättar med pestoklick

Nudelsoppa med kyckling

Exotisk champagnefrukt

Eton Mess

Baguetter med ost och basilika

Quinotto med späda skott

Sparrisrisotto

No bake mangocheesecake

Ugnspannkaka

Lingonpäron

Tomatgryta med aubergine

Brödpaket med sojafärs

Minsestrone

Sallad på burk

Variation på julgröt