Chokladglass

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

4-6 portioner:

1 1/2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 msk honung

150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar

3 äggulor

2 dl florsocker

Servering:

kolasås

salta jordnötter

hallon

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.

 Foto: Lina Eriksson

Tips!

Utan glassmaskin gör du så här:

Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Grönsaker med ärtdipp

Sjyssta rårakor

Zucchinispaghetti

Minsestrone

Marinerade flädergubbar

Bananbröd

Kladdkaka med whisky & salta jordnötter

Vallmofrökaka

Kikärtsfritters med tillbehör

Spaghetti bolognese vego style

Baba ganouj

Apelsin i rödbetslag

Torta di Nonna

Långsambakad oxfilé

Spaghetti med linsbolognese

Quinoabiffar med avokadokräm