Chokladglass

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

4-6 portioner:

1 1/2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 msk honung

150 g mörk choklad (ca 55% kakao), i bitar

3 äggulor

2 dl florsocker

Servering:

kolasås

salta jordnötter

hallon

En riktigt krämig glass som nästan känns som frusen chokladmousse.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med honung i en kastrull. Dra från värmen och rör i choklad och gelatin så att det får smälta. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt, tillsätt det i grädden. Kör i glassmaskin i ca 45 min. Servera glassen med kolasås, salta jordnötter och hallon.

 Foto: Lina Eriksson

Tips!

Utan glassmaskin gör du så här:

Häll smeten i en form och frys in. Vispa med elvisp ca var 30:e minut tills den är för frusen för att vispa. Låt bli genomfryst.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Enkel rabarberpaj

Saffransglass med honungsrostade nötter

Minsestrone

Rabarberflarn till många

Jordgubbar i cointreau

Köttbullar med sommarörter

Lammfärspytt i ugn

Bananbröd

Inlagda päron

Lasagne med kronärtskocka

Sparrisrisotto

Rödbetsplättar med pestoklick

Ricottaplättar med spenat

Bondpaj med broccoli

Spenatomelett i ugn

Majskolvar