Chokladmousse

Den ljusa moussen till höger i bild har jag gjort av äggvita istället för grädde, så den blir lätt och luftig (förutom att den nästan är nyttig!). Den mörka moussen till vänster i bild är å sin sida av torkad frukt och nötter så den kan nästan ätas som mellanmål, men tänk dock på att nötterna till denna mousse ska ligga i blöt i minst 6 timmar.

Ljus chokladmousse:

4 äggvitor

100 g mörk choklad

1 msk florsocker

Mörk choklad- och cashewmousse:

2 dl cashewnötter

8 urkärnade dadlar

1 dl kakao

2 msk agavesirap

1 dl vatten

Den ljusa moussen till höger i bild har jag gjort av äggvita istället för grädde, så den blir lätt och luftig (förutom att den nästan är nyttig!). Den mörka moussen till vänster i bild är å sin sida av torkad frukt och nötter så den kan nästan ätas som mellanmål, men tänk dock på att nötterna till denna mousse ska ligga i blöt i minst 6 timmar.

Ljus mousse med äggvita:

Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Tillsätt chokladen i äggvitorna under vispning. Vispa sist i florsocker. Fördela i fyra glas. Ställ kallt i cirka 30 minuter.

Mörk choklad- och cashewmousse:

Lägg cashewnötterna i blöt över natten. Häll av vattnet.Mixa till smulor. Tillsätt dadlar, kakao, agavesirap och vatten. Mixa moussenslät. Fördela i glas eller koppar.

 

Toppa moussen!

Garnera med pudrad kakao, färska bär eller nötter.

Fler Härliga Recept

Grillade nektariner med muscovadosås

Apelsin i rödbetslag

Blodapelsinsorbet

Chokladglassandwich med kolabottnar

Stekta bananer med vispad mascarpone

Jordgubbar i cointreau

Chokladglass

Eton Mess

hallonkräm

Apelsinsallad med passion

Exotisk champagnefrukt

Bakad frukt

Bananglass

Rabarberflarn till många

Citronlakrits cheesecake i glas

Nyponsoppa