Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Frasiga dadelstänger

Chokladkolor med flingsalt

Saffranssnurror

Apelsinsallad med fänkål

Bakad frukt

Lingonpäron

Klar löksill med äpple

Chokladglass

Havrekakor med kardemumma

Saffransglass med honungsrostade nötter

Fikonkaka med saffran

Chokladmousse

Citronlakrits cheesecake i glas

Bananglass

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Currysill med äpple