Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Pasta med broccolipesto

Citronpaj med Italiensk maräng

Sparrisrisotto

Morots- och ärtbollar

Varma citrusoliver

Burritos med chipotle

Torsk med brynt kaprissmör

Exotisk champagnefrukt

Havrekakor med kardemumma

Rödkål med enbär och feta

Fröknäcke

Linguine med kalvfrikadeller

Ricottaplättar med spenat

Lasagne med kronärtskocka

Glöggsangria

Fiskcurry