Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Spansk tortilla

Tomatpaj

No bake mangocheesecake

Palsternacks-gratäng

Grillad lättgravad laxsida

Saffransglass med honungsrostade nötter

Grillade nektariner med muscovadosås

Apelsinkyckling

Apelsinsallad

Apelsinsaft

Couscous med betor

Fikonkaka med saffran

Spaghetti med linsbolognese

Spaghetti bolognese vego style

Baguetter med ost och basilika

Zucchinispaghetti