Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Quinotto med späda skott

Tomatgryta med aubergine

Soppa med jordärtskocka

Supergrön soppa

Senapssill med twist

Rågpanerad strömming

Chokladglassandwich med kolabottnar

Spenatomelett i ugn

Majskolvar

Senapsslungad brysselkål

Baguetter med ost och basilika

Muffinspannkakor

Bakad rotselleri

Varma citrusoliver

Currysill med äpple