Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Majskolvar

Sojabönsröra

Sallad på burk

Jordgubbstårta

Havrekakor med kardemumma

Varma citrusoliver

Burritos med chipotle

Rotfruktssoppa

Baba ganouj

Apelsinsallad

Sparrispaj med kronärtskocka

Hemgjord glögg

Quinotto med späda skott

Bakad frukt

Deviled eggs

Spenatomelett i ugn