Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Chokladmousse

Eton Mess apelsin

Currysill med äpple

Nyponsoppa

Chokladtårta med praliné

Glöggsangria

Variation på julgröt

Bakade päron med sesamkrisp

Bananglass

Grillade nektariner med muscovadosås

Sotad manchego

Citronlakrits cheesecake i glas

Fröknäcke

Auberginer med tomatbönor

Saffranssnurror

Senapsslungad brysselkål