Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Sega chokladcookies

Havrekakor med variation

Nyponsoppa

Apelsinkaka

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Hemgjord glögg

Currysill med äpple

Senapsslungad brysselkål

Äppeltacos

Grillade nektariner med muscovadosås

Frasiga dadelstänger

Eton Mess apelsin

Enkel rabarberpaj

Klar citronsill

Senapssill med twist

Julbröd