Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Frasiga apelsinlängder med mandel

Naturbetesgryta

Grillad lättgravad laxsida

Potatisbullar med rårörda lingon

Smart potatissallad

Klar löksill med äpple

Grillad halloumisallad

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Höstspöken

Karamelläpplen

Varma citrusoliver

Julbröd

Citronlakrits cheesecake i glas

Kryddkringlor

Enkel rabarberpaj