Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Grillbröd med löjromstopping

Cheesecake med hasselnöt

Tomatgryta med aubergine

Spaghetti med linsbolognese

Currykyckling med gula ärter

Klar citronsill

Inlagda päron

Zucchinispaghetti

Ricottaplättar med spenat

Rågpanerad strömming

Viltstek & gratäng

Smart potatissallad

Rotfruktssoppa

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Spenatomelett i ugn

Sparrispaj med kronärtskocka