Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Tomatgratäng med fetaost

Jordgubbar i cointreau

Potatis- och purjofritters

Majskolvar

Grönkåls-cheesecake

Sega chokladcookies

Senapsslungad brysselkål

Sojabönsröra

Apelsinsaft

Rödkål med enbär och feta

Marinerade flädergubbar

Baguetter med ost och basilika

Apelsinsallad med passion

Rabarberflarn till många

Couscous med betor

Grillade nektariner med muscovadosås