Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Apelsin i rödbetslag

Exotisk champagnefrukt

Grönkålssoppa

Pärlande julfrukt

Apelsinsallad med fänkål

Currysill med äpple

Chokladkolor med flingsalt

Fikonkaka med saffran

Små polkamaränger

Rosépepparsill

Auberginer med tomatbönor

Variation på julgröt

Chokladgranar

Apelsinsallad

Glutenfri smulpaj

Äppeltacos