Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Rödkål med enbär och feta

Bananglass

Chokladglass

Enkel rabarberpaj

Chokladmousse

Julbröd

hallonkräm

Blomkål med saffran

Chokladgranar

Sega chokladcookies

Apelsinsallad med fänkål

Apelsinkaka

Karamelläpplen

Senapssill med twist

Grönkålssoppa

Grönkålsform