Pärlande julfrukt

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Cirka 10 portioner:

10 färska fikon

5 stora apelsiner

1 flaska vitt, sött mousserande vin, t ex Asti Cinzano (375 ml )

3 stjärnanis

5 hela nejlikor

Frukt +bubbel+lite julkryddor =hur gott och fräscht som helst!

Halvera fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i tjocka skivor. Lägg frukten i en uppläggningsskål. Hit går det bra att förbereda.

Häll på dessertvinet strax före servering. Lägg i kryddorna.

Foto: Joel Wåréus

Fler Härliga Recept

Blodapelsinsorbet

Palsternacks-gratäng

Sotad manchego

Saffransmazarin

Senapssill med twist

Äppeltacos

Grönkålssoppa

Stekta bananer med vispad mascarpone

Rödkål med enbär och feta

Eton Mess

Auberginer med tomatbönor

Bakad frukt

Inlagda päron

Apelsinkaka

Grönkålsform

Lingonpäron