Kryddkringlor

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Cirka 35 stycken:

2 tsk kardemummakärnor

1 msk mald kanel

3/4 dl ljust muscovadosocker

(eller råsocker)

1 rulle kyld smördeg

1 ägg

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Tillsätt kanel och muscovadosocker. Blanda runt. Rulla ut smördegen. Nagga den med en gaffel. Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Pensla ett tunt lager på degen. Strö ut sockerblandningen i ett jämnt lager på degen. Rulla båda långsidor mot mitten. Skär ca 1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Rätta till dem om de tryckts ihop lite. Pensla lätt med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min tills de har fått fin färg.Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Ät dem nygräddade.

 Foto: Lina Eriksson

Bake-off!

Gör gärna kringlorna bake-off. Frys in ogräddade. Ta ut, låt tina och grädda som ovan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vallmofrökaka

Saffransmazarin

Cheesecake med hasselnöt

Julbröd

Små polkamaränger

Citronsnittar

Päronkaka upp och ner

Blomkål med saffran

Frasiga apelsinlängder med mandel

Torta di Nonna

Fröknäcke

Saffranssnurror

Glöggtiramisu

Pavlovakrans

Rabarberflarn till många

Lingonpäron