Kryddkringlor

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Cirka 35 stycken:

2 tsk kardemummakärnor

1 msk mald kanel

3/4 dl ljust muscovadosocker

(eller råsocker)

1 rulle kyld smördeg

1 ägg

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Tillsätt kanel och muscovadosocker. Blanda runt. Rulla ut smördegen. Nagga den med en gaffel. Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Pensla ett tunt lager på degen. Strö ut sockerblandningen i ett jämnt lager på degen. Rulla båda långsidor mot mitten. Skär ca 1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Rätta till dem om de tryckts ihop lite. Pensla lätt med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min tills de har fått fin färg.Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Ät dem nygräddade.

 Foto: Lina Eriksson

Bake-off!

Gör gärna kringlorna bake-off. Frys in ogräddade. Ta ut, låt tina och grädda som ovan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Blåbärsglasstårta

Torta di Nonna

Citronpaj med Italiensk maräng

Rödkål med enbär och feta

Vaniljhjärtan

Havrekex

Påsktårta

Chokladgranar

Chokladkolor med flingsalt

Sega chokladcookies

Chokladtårta med praliné

Kryddkringlor

Klar citronsill

Grönkålsform

Fikonkaka med saffran

Frasiga apelsinlängder med mandel