Kryddkringlor

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Cirka 35 stycken:

2 tsk kardemummakärnor

1 msk mald kanel

3/4 dl ljust muscovadosocker

(eller råsocker)

1 rulle kyld smördeg

1 ägg

Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.

Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Tillsätt kanel och muscovadosocker. Blanda runt. Rulla ut smördegen. Nagga den med en gaffel. Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Pensla ett tunt lager på degen. Strö ut sockerblandningen i ett jämnt lager på degen. Rulla båda långsidor mot mitten. Skär ca 1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Rätta till dem om de tryckts ihop lite. Pensla lätt med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min tills de har fått fin färg.Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Ät dem nygräddade.

 Foto: Lina Eriksson

Bake-off!

Gör gärna kringlorna bake-off. Frys in ogräddade. Ta ut, låt tina och grädda som ovan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Senapsslungad brysselkål

Apelsinsallad med fänkål

Grönkålsform

Klar löksill med äpple

Vallmofrökaka

Glöggtiramisu

Lussebullar

Kladdkaka med whisky & salta jordnötter

Palsternacks-gratäng

Pavlovakrans

Rödbetsrutor med citronfrosting

Apelsinsaft

Grönkåls-cheesecake

Päronkaka upp och ner

Chokladkolasnittar

Frasiga dadelstänger