Apelsinsallad

Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna.

Ingredienser:

Olika sorters apelsiner

råsocker

kardemummakärnor, gärna grön kardemumma

limezest

eventuellt mynta

 

Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna.

Lägg ut skivor av olika apelsinsorter på ett fat (jag skär bort skalet med kniv). Lägg gärna upp dem ljusare mot mörkare, bara för att det blir så vackert! Mortla kardemumma. Strö över råsocker och kardemumma efter smak. Sockret anpassas efter hur söta apelsinerna är, när de är som sötast behövs det kanske inte något socker alls, medan det i början av säsongen kan behövas lite mer. Dra gärna över lite zest av lime. Även färska myntablad är gott.

Foto: Sanna Blåvarg

Tips!

Servera gärna med varmt mynta-te vid sidan av.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vit sparris med brynt kaprissmör

Lingonpäron

Enkel rabarberpaj

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Ägg i tomatsås

Tomatgryta med aubergine

Baguetter med ost och basilika

Chokladglassandwich med kolabottnar

Bananbröd

Lövbiff med varm bönsallad

Zucchinipytt med tofu

Frasiga apelsinlängder med mandel

Spaghetti bolognese vego style

Bakad sötpotatis

Fiskcurry

Fibergröt med rörda blåbär