Jordgubbar i cointreau

En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.

Cirka 6 portioner:

1 liter jordgubbar

1 vaniljstång

1/2 dl cointreau

1 msk finhackad, färsk rosmarin

tunna skalremsor och saft av 1 tvättad apelsin

2-3 msk råsocker

Glassfluff:

2 dl vispgrädde

1/2 liter halvtinad vaniljglass av god kvalité

En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.

Jordgubbar: Noppa och skiva jordgubbarna, lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop cointreau med vaniljfrön, rosmarin, skal och saft av apelsin samt råsocker i en skål. Slå lagen över jordgubbarna och låt dra i minst 15 minuter men gärna i 1-2 timmar.

 Glassfluff: Vispa grädden mjukt fluffig. Vispa glassen mjuk och rör ner grädden. Servera jordgubbarna med fluffet.

 

Fler Härliga Recept

hallonkräm

Chokladtårta med praliné

Frasiga palsternackor

Inlagda päron

Sotad manchego

Eton Mess

Äppeltacos

Bananglass

Mozzarella & blodapelsin

Eton Mess apelsin

Bakad blomkål med kryddsmör

Rabarberbubbel

Bananbröd

Saffransglass med honungsrostade nötter

Jordgubbar i cointreau

Marinerade flädergubbar