Jordgubbar i cointreau

En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.

Cirka 6 portioner:

1 liter jordgubbar

1 vaniljstång

1/2 dl cointreau

1 msk finhackad, färsk rosmarin

tunna skalremsor och saft av 1 tvättad apelsin

2-3 msk råsocker

Glassfluff:

2 dl vispgrädde

1/2 liter halvtinad vaniljglass av god kvalité

En enkel dessert är att marinera jordgubbar i cointreau och rosmarin. Funkar lika bra till en buffé som på midsommarbordet, och hela långa sommaren... Servera med lättvispad grädde, eller glassfluffet nedan.

Jordgubbar: Noppa och skiva jordgubbarna, lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop cointreau med vaniljfrön, rosmarin, skal och saft av apelsin samt råsocker i en skål. Slå lagen över jordgubbarna och låt dra i minst 15 minuter men gärna i 1-2 timmar.

 Glassfluff: Vispa grädden mjukt fluffig. Vispa glassen mjuk och rör ner grädden. Servera jordgubbarna med fluffet.

 

Fler Härliga Recept

Chokladtårta med praliné

Tomatpaj

Påsktårta

Karamelläpplen

Dragonkyckling

Bananbröd

Cheesecake med hasselnöt

Grillade nektariner med muscovadosås

Exotisk champagnefrukt

Variation på julgröt

Blåbärsglasstårta

Inlagda päron

Frasiga apelsinlängder med mandel

Glöggtiramisu

Chokladgranar

Pärlande julfrukt