Torkade äppelringar

Du behöver:

äpplen

Tunnskaliga äpplen kärnas ur och skivas i cirka 3 millimetertjocka skivor. Trä upp dem luftigt på snöre eller stång. Häng upp på varm plats att torka i lugn och ro till sega eller helt torra äppelringar. Det tar 2-6 dagar beroende på äppelsort och hur torra man vill ha dem. För att de inte ska mörkna kan man pensla dem med lite citronsaft.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

hallonkräm

Apelsinsallad med passion

Grillade nektariner med muscovadosås

Jordgubbar i cointreau

Helgfrukost

Äppelpizza & punschglass

Rabarberlemonad

Exotisk champagnefrukt

Bakad frukt

Frasiga apelsinlängder med mandel

Apelsin i rödbetslag

Apelsinsallad

Smulpaj

Torkade äppelringar

Bakade päron med sesamkrisp