Torkade äppelringar

Du behöver:

äpplen

Tunnskaliga äpplen kärnas ur och skivas i cirka 3 millimetertjocka skivor. Trä upp dem luftigt på snöre eller stång. Häng upp på varm plats att torka i lugn och ro till sega eller helt torra äppelringar. Det tar 2-6 dagar beroende på äppelsort och hur torra man vill ha dem. För att de inte ska mörkna kan man pensla dem med lite citronsaft.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Rabarberlemonad

Grillade nektariner med muscovadosås

Apelsin i rödbetslag

Jordgubbar i cointreau

Inlagda päron

Inlagda päron

Apelsinsallad

Mozzarella & blodapelsin

Frasiga apelsinlängder med mandel

Apelsinsallad med passion

Sotad manchego

Äppelpizza & punschglass

Bananbröd

Helgfrukost

Torkade äppelringar

Smulpaj