Torkade äppelringar

Du behöver:

äpplen

Tunnskaliga äpplen kärnas ur och skivas i cirka 3 millimetertjocka skivor. Trä upp dem luftigt på snöre eller stång. Häng upp på varm plats att torka i lugn och ro till sega eller helt torra äppelringar. Det tar 2-6 dagar beroende på äppelsort och hur torra man vill ha dem. För att de inte ska mörkna kan man pensla dem med lite citronsaft.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Frasiga apelsinlängder med mandel

Äppeltacos

Inlagda päron

Mozzarella & blodapelsin

Grillade nektariner med muscovadosås

Apelsin i rödbetslag

Rabarberlemonad

Sotad manchego

Bakad frukt

Päronmarmelad

Helgfrukost

Bakade päron med sesamkrisp

Apelsinsallad med passion

Jordgubbar i cointreau

Bananbröd

Äppelpizza & punschglass