Grillade nektariner med muscovadosås

Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?

4 portioner:

4 ätmogna nektariner

1 dl sötsalta mandlar

Muscovadosås:

1 vaniljstång

3 dl vispgrädde

1/2 dl sirap

1 dl ljust muscovadosocker

25 g smör

Hallongrädde:

2 dl vispgrädde

2 dl hallon

Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?

 Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull. Tillsätt vaniljstång och frön samt muscovadosocker. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 min. Dra åt sidan och rör i smöret. Låt såsen svalna lite. Ta upp vaniljstången. Nektariner: Tänd grillen. Halvera och kärna ur nektarinerna.  Grovhacka mandlarna. Hallongrädde: Vispa grädden lätt. Mosa hallonen. Vänd försiktigt ner dem i grädden. Grilla nektarinerna på direkt värme i 2-3 minuter på varje sida. Servera nektarinerna varma med hallongrädde, muscovadosås och mandlar.

Foto: Per Ranung

Grilltips!

Nektariner fastnar lätt på gallret. Se till att gallret är riktigt rent. Lägg det i daggen över natten så är det lätt att få bort smutsen.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Pärlande julfrukt

Chokladmousse

Glöggtiramisu

Rabarberflarn till många

Chokladglassandwich med kolabottnar

Frasiga apelsinlängder med mandel

Lingonpäron

Chokladtårta med praliné

Helgfrukost

Baba ganouj

Apelsinsallad med passion

Grillbröd med löjromstopping

Äppelpizza & punschglass

Majskolvar

Ostronskivling på spett

Glutenfri smulpaj