Grillad gurka med silkestofu

Kan man grilla gurka? Oh ja! Kombinationen av grillsmaken på ytan och fräschören inuti gurkan är enormt god. Addera sedan lite andra oväntade smaker så får man sommarens mest spännande sallad. Är det inte säsong för krondill så är koriander ett vädigt gott alternativ att smaksätta med.

4 portioner:

4 mindre slanggurkor, gärna sk ämnesgurka

1 tsk salt

1 förpackning silkestofu

en näve valfria sallatsblad

saften av 1 lime

2 msk sesamolja

1 dl rostade pumpakärnor

2 kronor krondill

nymalen svartpeppar från kvarn

Kan man grilla gurka? Oh ja! Kombinationen av grillsmaken på ytan och fräschören inuti gurkan är enormt god. Addera sedan lite andra oväntade smaker så får man sommarens mest spännande sallad. Är det inte säsong för krondill så är koriander ett vädigt gott alternativ att smaksätta med.

Tänd grillen. Halvera gurkorna och strö över saltet. Låt stå i tio minuter. Skär tofun i bitar. Klappa gurkan med ren kökshandduk. Grilla gurkan på hög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat med tofu och sallatsblad. Pressa över lime. Ringla över oljan. Toppa med pumpakärnor och plockad krondill. Dra några tag med svartpepparkvarnen. Servera genast.

 

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Ljummen grapesallad

Potatis- och purjofritters

Sotade lökar

Senapsslungad brysselkål

Sojabönsröra

Pasta med broccolipesto

Grönsaksrisotto

Caesarsallad med grillad kål

Vit sparrissoppa

Morots- och ärtbollar

Sparrisrisotto

Sjyssta rårakor

Ricottaplättar med spenat

Vårsallad med couscous

Rågrillad sparris

Öppen lasagne