Krispig citronpotatis

En variant av Pommes Anna, där tunna potatisskivor bakas i form. Helt magiskt till en bit fisk och en fänkålssallad, eller som tillbehör till höstgryan.

4 portioner:

1 kg fast potatis

50 g smör

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, riven eller pressad

finrivet skal av 1/2 citron

1 msk finhackad, färsk rosmarin

1 tsk salt

nymald svartpeppar

En variant av Pommes Anna, där tunna potatisskivor bakas i form. Helt magiskt till en bit fisk och en fänkålssallad, eller som tillbehör till höstgryan.

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en rymlig kastrull.Tillsätt olivolja och pressa ner vitlök. Tillsätt citronskal och rosmarin. Salta och peppra. Skala (eller skrubba väl) och skär potatisen så tunt som möjligt, helst på mandolin. Blanda ner den väl i det smälta smöret. Ställ potatisskivorna i rader i fyra portionsformar(eller i en stor form). Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter tills den är mjuk och skivorna blivit gyllene och krispiga.

 

 

Fler Härliga Recept

Svampburgare

Brödpaket med sojafärs

Frasiga palsternackor

Zucchinifritters

Vårsallad med couscous

Brieflarn med zucchini

Öppen lasagne

Polenta med tomat- och svampsås

Soppa med jordärtskocka

Morot- och grapesallad

Sallad på burk

Ägg i tomatsås

Morots- och ärtbollar

Rostade morötter med vispad feta

Grönsaksgryta

Grönsakscurry