Krispig citronpotatis

En variant av Pommes Anna, där tunna potatisskivor bakas i form. Helt magiskt till en bit fisk och en fänkålssallad, eller som tillbehör till höstgryan.

4 portioner:

1 kg fast potatis

50 g smör

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, riven eller pressad

finrivet skal av 1/2 citron

1 msk finhackad, färsk rosmarin

1 tsk salt

nymald svartpeppar

En variant av Pommes Anna, där tunna potatisskivor bakas i form. Helt magiskt till en bit fisk och en fänkålssallad, eller som tillbehör till höstgryan.

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en rymlig kastrull.Tillsätt olivolja och pressa ner vitlök. Tillsätt citronskal och rosmarin. Salta och peppra. Skala (eller skrubba väl) och skär potatisen så tunt som möjligt, helst på mandolin. Blanda ner den väl i det smälta smöret. Ställ potatisskivorna i rader i fyra portionsformar(eller i en stor form). Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter tills den är mjuk och skivorna blivit gyllene och krispiga.

 

 

Fler Härliga Recept

Vit sparrissoppa

Potatis- och purjofritters

Fyllda portobellosvampar

Grönsaker med ärtdipp

Rågrillad sparris

Ricottaplättar med spenat

Sjyssta rårakor

Tomatgratäng med fetaost

Veteotto

Muffinspannkakor

Zucchinipytt med tofu

Tacotillbehör

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Quinoabiffar med avokadokräm

Bakad rotselleri

Spansk tortilla